Februári Menőségek

Februárban érkezik a Menő Könyvektől Mercedes Ron szerelmi triológiájának befejező része: A mi hibánk. Vajon Nick és Noah valóban egymásnak vannak-e teremtve, vagy éppen ellenkezőleg, végleg el kell szakadniuk?

Már előrendelhető Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár című könyvének folytatása, A sárkány ígérete. Az élfestett könyv az első részhez hasonlóan fordulatos és izgalmakkal teli kalandokat ígér, ahol Kiata hercegnőjének, Shiroinak minden varázserejét és leleményességét be kell vetnie, ha be akarja tartani ígéretét. Márciusban érkezik a világ egyik legolvasottabb női szerzőjének, Orczy Emmának kalandregénye, A vörös Pimpernel. Jó hír Adam Silvera rajongóinak, hogy újra kapható a szerző gyönyörűen szívszaggató regénye, a Mindketten meghalnak a végén.


Hamarosan érkezik

Mercedes Ron: A mi hibánk
Fordította: Sermann Eszter

Meddig hajlandó elmenni Nick és Noah? A szerelmi trilógia befejező része!
Nick és Noah kapcsolatuk legnehezebb időszakát élik, és úgy tűnik, semmi sem lesz már köztük a régi... Sok mindenen kell keresztülmenniük, hogy végre megértsék, valóban egymásnak vannak-e teremtve, vagy éppen ellenkezőleg, végleg el kell szakadniuk.
De el lehet felejteni egy ilyen erős szerelmet? Hogyan lehet kitörölni a szívre tetovált emlékeket?
A szeretet nem mindig elég, és a megbocsátás néha kevés ahhoz, hogy minden rendbe jöjjön.
Képesek lesznek maguk mögött hagyni a múltat és újrakezdeni?

Korosztály: 18+
Megjelenés: 2024. február 29.


Már előrendelhető

Elizabeth Lim: A sárkány ígérete
Fordította: Hermann Alexandra

„Az ígéret nem holmi csók a szélben, amivel csak úgy dobálózunk. Egy darab saját magunkból, amit odaadunk valaki másnak, és nem kapjuk vissza, amíg nem teljesítjük a fogadalmunkat.”

Vannak azonban ígéretek, amelyeket szinte lehetetlen teljesíteni. Egy elátkozott sárkánygyöngy visszajuttatása a jogos tulajdonosának pont ilyen feladat. Különösen, ha a szóban forgó gyöngyöt a világ összes nagy hatalmú sárkánya, varázslója és démona magának akarja.

És ha ez nem lenne elég, a roppant erővel rendelkező varázstárgy rendkívül szeszélyes is... Shiorinak el kell utaznia a sárkányok tenger mélyén rejtőző királyságába, démonokkal és szellemekkel kell harcolnia, és haza kell juttatnia a gyöngyöt, mielőtt az teljesen kettétörik, és elpusztítja a világot.

De maga Shiori vajon hazatalál-e valaha? El tudják-e fogadni az emberek az ereiben csörgedező varázserőt, vagy elszabadult papírsárkányként kell kóborolnia a világban, távol az apjától, a testvéreitől, a szerelmétől?

A Hat bíborszín darumadár folytatásában Kiata hercegnőjének minden varázserejét és leleményességét be kell vetnie, ha túl akarja élni a rá váró megpróbáltatásokat, és nem akarja, hogy elszakadjon a sors fonala, amely az igaz szerelméhez köti.

Korosztály: 14+
Megjelenés:2024. március 26.


Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Fordította: Borbás Mária

A francia forradalom idején járunk. Egy bátor kalandor, az álruhás Vörös Pimpernel életét kockáztatva arisztokratákat ment meg a guillotine alól. Szerelem, cselszövés és váratlan fordulatok szegélyezik útját az angol báltermektől Párizs terror sújtotta utcáin át, kockáztatva, hogy lelepleződik...

A magyar származású, Angliából világhírnevet befutó báró Orczy Emma regénye a külföldön legolvasottabb magyar könyv, amelynek számos feldolgozása készült, Vörös Pimpernel alakja pedig Zorro és a szuperhősök elődjének tekinthető.

Korosztály: 10+
Megjelenés: 2024. március 14.



Újra kapható

Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén
Fordította: Morcsányi Júlia

Adam Silvera gyönyörűen szívszaggató regénye fiatalok százezreit érintette meg. A TikTokon több mint 74 millió bejegyzés szól erről a könyvről, valamint a The New York Times sikerlistáján is bérelt helye van.
„Mi, az Utolsó Barát Zrt. csapata, borzasztóan sajnáljuk, hogy elveszítünk. Őszinte részvétünk mindazoknak, akik szerettek, és azoknak, akik már sosem ismerhetnek meg téged. Reméljük, ma értékes, új barátra lelsz, és vele töltöd végső óráidat.”

Szeptember 5-én, kicsivel éjfél után a Halál-Hírek felhívja Mateo Torrezt és Rufus Emeteriót. Rossz hírei vannak számukra: még aznap meghalnak. Mateo és Rufus nem ismerik egymást, és más-más okokból ugyan, de mindketten szeretnének egy új barátot találni a Végnapjukon. A jó hír: erre is létezik egy alkalmazás, a neve: Utolsó Barát. Rufus és Mateo ennek segítségével akarnak találkozni, hogy együtt még egy utolsó, nagyszerű kalandban legyen részük - egyetlen nap alatt akarnak leélni egy egész életet.

Adam Silvera bemutatkozó regényét a New York Times komoly, érzékeny műként jellemezte, most pedig itt az elismert író újabb virtuóz alkotása, a felemelő és megsemmisítő, elbűvölő és megragadó Mindketten meghalnak a végén. Ez a történet emlékeztet rá, hogy halál nélkül nincs élet, veszteség nélkül nincs szeretet - és egyetlen nap alatt is megváltoztathatjuk az egész világunkat.

Korosztály: 18+


Mercedes Ron: A te hibád
A nagysikerű Az én hibám folytatása!
Fordította: Sermann Eszter

Izzó vágy, harag, forró szenvedély
A perzselően szenvedélyes és pörgő cselekményű A te hibád Mercedes Ron trilógiájának második kötete, egy tiltott szerelem története.

Mikor Noah beleszeret Nickbe, tudja, hogy sosem lesz könnyű a kapcsolatuk. Vibrál közöttük a levegő, és ha együtt vannak, csak úgy repkednek a szikrák. Az elmúlt nyár óta Noah úgy érzi, a szenvedély legyőzheti a félelmeiket, de most, hogy elkezdődik az egyetem, zűrösebb lett az élete, ami csak megnehezíti a kapcsolatukat. A köztük lévő korkülönbség, az egyetemi élet, a bulik és belső démonjaik nem könnyítik meg a dolgukat, és rá kell döbbenniük, hogy még mindig nem ismerik jól egymást.
Bárhogy is próbálkoznak, a köztük lévő szakadék tovább mélyül. Sikerülhet-e Noah-nak legyőzni a félelmeit és újra megbízni valakiben? Félre tudja-e tenni Nick a múltját és kinyitni a szívét?
Vagy a kapcsolatuk felégeti mindkettőjük életét?

Korosztály: 18+
Megjelenés: 2024. február 29.

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!