Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg (The Man Who Died Twice)

2021-ben Richard Osman kapta az év írójának járó elismerést a British Book Awards (Brit Könyvdíjak) díjátadóján. Jelenleg ez a regény áll a mass market paperback sikerlistájának élén.

A következő csütörtökön újra együtt a nyomozóklub.

Elizabeth levelet kapott egy régi kollégájától, aki fontos szereplő volt a nő életében.
A férfi most a segítségét kéri egy olyan üggyel kapcsolatban, amelyben ellopott gyémántok és egy rettegett maffiafőnök is szerepel, és ami miatt veszélyben forog az élete.

Miközben egyre nő a halottak száma, Elizabeth csatasorba állítja Joyce-t, Ibrahimot és Ront a kíméletlen gyilkos utáni hajszában. És ha még a gyémántokat is megtalálnák, az lenne csak az igazi ráadás!

Ezúttal azonban egy olyan ellenséggel néznek szembe, akinek nem jelentene különösebb gondot, hogy eltegyen négy öregembert az útból. Vajon képes lesz a csütörtöki nyomozóklub elkapni a gyilkost, mielőtt ő kapná el Elizabethéket?

"Richardnak vele született képessége van arra, hogy ösztönös humorérzéke a szereplőkben és a párbeszédekben is megmutatkozzon." (Kate Atkinson)
"Osman újabb, humorral és érzelmekkel teli remekművet írt. Imádtam." (Harlan Coben)
"Osman a bűnügyi regények új nagy reménye." (Daily Mail)
"Egyszerűen imádtam a regényt. Osman másodszor is megcsinálta, ráadásul jobban, mint elsőre."
(Philippa Perry)

Richard Osman brit televíziós producer és műsorvezető. A csütörtöki nyomozóklub az első regénye, mellyel sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait.

A regény több mint 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása volt Angliában, hosszan vezette a sikerlistákat, majd szerte a világon óriási szakmai és közönségsikert aratott.

Osman új eladási rekordjaival ismét felrobbantotta a könyvpiacot. Második regénye Angliában 114.202 példányban fogyott az első héten, a nemzeti könyvlista élén száguld. Az angol könyvpiac elmúlt öt évének legnagyobb nyitó fogyását jegyzi. Steven Spielberg produkciós cége vásárolta meg a sorozat megfilmesítésének jogait.

A kötet máris előrendelhető, november 9-étől extra kedvezményekkel megvásárolható. https://www.agavekonyvek.hu/konyvek/a-ferfi-aki-ketszer-halt-meg