A legjobb nyári könyvek

Kiválogattuk Nektek azokat a könyveket amelyeket a legjobb nyári olvasmányoknak tartunk, vagy mert a nyári hangulathoz kötődnek, vagy egyszerűen olyan érzéseket indítanak be az emberben, hogy kifejezetten jó nyáron, a strandon, nyaralás és pihenés közben olvasni őket. Régi nagy klasszikusok és csábító újdonságok egyaránt vannak a listán. Íme:

Csukás István: Nyár a szigeten (Könyvmolyképző)

Csukás István örökifjú klasszikusa a Nyár a szigeten ma is ugyanolyan friss, mint évtizedekkel ezelőtt. A kiskamaszok kalandjai vicces perceket nyújthatnak á nemcsak kiskamaszoknak, hanem mondjuk azoknak a felnőtteknek, akik annak idején voltak gyerekek, amikor  akönyv játszódik. Vagyis ez a könyv hamisítatlan retró-élmény és nosztalgia.

 

Agatha Christie: Sors-rejtekajtó (Európa)

Egy Agatha Christie-krimi mindig remek szórakozás, különösen nyáron ajánlott olvasmány egy jégkrém és sör mellé a vízpartra. A Sors-rejtekajtó című regény más fordításban, más kiadónál A Sors kapuja címen már megjelent, de ezúttal az Európa Könyvkiadó bocsátja rendelkezésünkre új köntösben. A történet szerint Tommy és Tuppence öregségükre másra sem vágynak, mint egy kellemes házra és egy nagy kertre, ahol gyerekeiket és unokáikat vendégül láthatják. De a házban, amit vásároltak, Tuppence titkos üzenetet talál egy régi gyerekkönyvben: Mary Jordan nem természetes halált halt...

 

Érik a nyár (Cerkabella)

Csupa nagyszerű író jegyzi ezt a remek nyári meseantológiát, amely arról a nyárról szól, amikor csupa kaland lesz a világ és bármi megtörténhet! A kötetben hazai kortárs írók és költők mesélnek nagymamákról, nyaralásról, dézsastrandolásról, tengeri csatákról meg egy úthengerről is!

 

Angyalosy Eszter - Baranyai Ákos: Wonderland

Angyalosy Eszter és Baranyai Ákos friss regénye igazán üdítő, szórakoztató és humoros kötet fiatalokró, fiataloknak. A Wonderland a 2000-es évek elejének underground zenei világában játszódó történet. Generációs regény szenvedélyről, barátságról, szerelemről és árulásról. Sok zenével. Főhőse Ádám és Dogi: a két barát összehoz egy amatőr zenekart, amely néhány klubkoncert után igazi közönségkedvenccé válik. A sikerrel együtt persze a jóakarók, az irigyek, a mentorjelöltek és a nagy riválisok is feltűnnek az életükben, így miközben Dogiék a budapesti klubokból feljutnak a legnépszerűbb fesztiválok nagyszínpadaira, a barátságuk is komoly szakítópróba elé kerül.