A Transformers a legpocsékabb?

A Transformers: A kihalás kora kapta a legtöbb jelölést az idei Arany Málna versenyben, ami nagy szó, különösen egy elég gyenge év után.

Az Arany Málna díjat még 1980-ban alapították, hogy kigúnyolják a fontoskodó és túlértékelt hollywoodi díjátadókat, és azóta is nagyon népszerű az újságírók, a szakma és persze a közönség körében. A szarkasztikus díjátadón idén egy viszonylag komoly kategóriát is indítanak, az ún. jóvátétel – vagy megbánás? – díjat, amit olyan korábbi többszörös jelöltek kaphatnak, akik ezúttal valami értékelhetőt és értékeset tettek le az asztalra. A Mark Wahlberg és néhány alakváltó robot főszereplésével készült A Transformers: A kihalás kora a legrosszabb film, a legrosszabb folytatás, a legrosszabb forgatókönyv és a legpocsékabb páros a vásznon kategóriában is esélyes, de a rendező is izgulhat, hogy NE kapjon szobrocskát, a legrosszabb női mellékszereplőként pedig Nicola Peltz, a legrosszabb férfi mellékszereplőként pedig Kelsey Grammer esélyes. Utóbbi a The Expendables A feláldozhatók 3, a Visszatérés Óz birodalmába és a Think Like a Man Too című filmek révén is jelölt, nyilván büszke is rá. A hivatalosan ma bejelentett listán a legrosszabb filmek között szerepel a Herkules legendája és a Tini nindzsa teknőcök, valamint a nálunk nyilván nem véletlenül nem forgalmazott Kirk Cameron's Saving Christmas és a Left Behind is. A Herkules legendája és a keresztény igehirdető Kirk Cameron's Saving Christmas hat-hat jelölést kapott. A legpocsékabb páros a vásznon kategóriában a jelöltek között van Kirk Cameron és az egója, Seth MacFarlane és Charlize Theron a Hogyan rohanj a wszTEDbe című filmből, bármelyik tetszés szerinti két robot vagy színész a Transformersből, Cameron Diaz és Jason Segel a Szexvideóból, illetve Kellan Lutz és hasizma a Herkules legndájából.

A most rajtolt jóvátétel díj jelöltjei között van Ben Affleck az Argo rendezéséért és a Holtodiglan főszerepéért, hiszen őt rendesen csepülték annak idején a Gengszter románc, a Daredevil, a fenegyerek és A felejtés bére miatt. Jennifer Aniston a Cake című filmmel theti jóvá korábbi négy jelölését, Mike Myers a Supermensch című dokumentumfilm rendezésével vezkelhet korábbi három díjáért, a hatszoros „nyertes” Keanu Reeves a John Wick miatt kaphat feloldozást, míg az Alkonyat széria miatt leszólt Kristen Stewart a Camp X-Ray című független filmben nyújtott érzékeny alakításért könnyebbülhet meg.