Budapesten a szegedi Tartuffe

Áprilisban a fővárosi nézők előtt is bemutatkozik a Szegedi Szabadtéri Játékok népszerű színházi előadása a Tartuffe, március végén pedig két alkalommal Szegeden is látható lesz az abszurd vígjáték. Nyáron az Úrhatnám polgárral folytatódik a moliére-i sikersorozat.

Lassan egy éve töretlen a népszerűsége a Szegedi Szabadtéri Játékok Tartuffe-előadásának, mely Moliére legnépszerűbb komédiájából született, sajátos látványvilággal és mondanivalóval, Parti
Nagy Lajos átiratában. A jegyeket az előadásnapok meghirdetésekor szinte azonnal elkapkodják, rengetegen látták már a produkciót, köztük számtalan középiskolás diák is.
Az előadás népszerűségének híre egészen Budapestig jutott, ahol április 16-án a független színházi
szcéna legnívósabb befogadóhelyszíne, a Jurányi Ház várja az alkotócsapatot,  Herczeg T.
Tamás rendezőt, valamint a főbb szereplőket, többek közt Kancsár Józsefet, Balog Józsefet, Csorba Katát.

Nyáron sem kell nélkülözniük a szegedi nézőknek a francia humort, ugyanis Moliére másik népszerű komédiáját, az Úrhatnám polgárt viszi színre ugyanez a csapat. Ehhez az előadáshoz is Parti Nagy friss, kacagtató átiratát használják majd. Az újszegedi liget rekonstrukciója miatt, a tavalyi évhez hasonlóan a REÖK Szabadtéri Színpadon láthatják a nézők az előadást július 20-án, 21-én és 22-én.