Cabaret a soproni Petőfi Színházban tavasszal

A Cabaret című musicalt láthatják a nézők a Soproni Tavaszi Napok keretében március 27-én a Petőfi Színházban. A kaposvári teátrum vendégjátékát Bozsik Yvette Kossuth-díjas balettművész, koreográfus, rendező állította színpadra.

A kaposvári Csiky Gergely Színház hangos sikert elért előadása a tavaszi napok egyik kiemelkedő színházi eseménye. Látványos díszlet, különleges fényhatás, élő zenekar, remek tánckar, erős, karizmatikus színészi teljesítmények, no és Bozsik Yvette neve garanciát jelent arra, hogy a közönségre emlékezetes Cabaret vár.

A darab az 1930-as évek berlini világát mutatja be, amikor a Kit Kat Klubban az élet csak egy örök éjszaka a kabaré, a bujaság, a szabadság és a szerelem tüzében az ordas eszmék árnyékában. A fiatal író és Sally találkozása pedig a történelem viharában is időtálló, örökérvényű színházi művé vált.

“Eddig mindig próbáltam belehelyezni a mai korba az előadásokat. Most szakítok ezzel a hagyománnyal. Vissza szeretnék térni a gyökerekhez. Éppen ezért beletettem az 1930-as évek Németországába, amikor is játszódik a darab. Ezzel pedig sokkal inkább egy retro, egy nosztalgikus hangulata lesz az előadásnak. Szerintem erre a mai közönségnek szüksége van. Annyira modern korban élünk, hogy fontos, hogy vissza tudjunk nézni a múltunkra. Ráadásul akkor kiderül: a világ sem változott sokat 90 év alatt.” – mondta Bozsik Yvette rendező-koreográfus.