Egyenletes hétfő

Bizony, nagyon egyenletesen halad ez a nap, a kicsiktől felfelé a nagyokig, szépen, és közben még időrendben is! Aztán a helyszínek is nagyon egészségesen, egyenletesen haladnak előre. És a műfajok! Na, azok a legegyenletesebbek! Olvasás, nézés, online, offline, színház, mozi, zene, jézusom, de egyenletes!

Szinnyai Dóri első lemeze 2017-ben jelent meg "Csak lélegezz!" címmel. Azóta több dallal is jelentkezett az énekesnő-dalszerző. Dóri szövegcentrikus, lélek simogató-nyitogató dalai együtt lélegzésre hívják a hallgatót. Az akusztik színapadán teljes zenekari felállással lesz hallható, illetve velük lesz Aldo Spadaro holland gitáros jóbarátjuk.

"Az égbolt nem a határ” - Csillagászati és Űrtudományi Szabadegyetem

AGORA - Savaria Filmszínház, február 28., 15:00

Kovács József: Mentőexpedíció - Hasznos túlélési tanácsok kezdő marslakóknak. Az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium szervezésében zajló „Az égbolt nem a határ – Csillagászati és űrkutatási szabadegyetem” 1. szemeszterének programjai. A tudománynépszerűsítő előadások maximálisan közönségbarát módon épülnek fel.

Szétszórtság? Kapkodás? Gyorsan lankadó figyelem? Nehéz koncentráció? Sok mindent jelezhetnek, akár felnőttkori ADHD-t is. Napjainkban egyre alaposabban vizsgált terület az ADHD. Azonban néhány évtizede, még csak elvétve találkoztunk ADHD diagnózissal, ezért van aki az iskolapadból sosem, vagy csak felnőttként szembesül az ADHD lehetőségével. Az ADHD , azaz figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar egy idegrendszeri eredetű zavar, mely az életet áthatóan jelentkezik és bizony megnehezítheti az ember életét.

Csupa irodalom és az élet, ami mögötte van. Kivételes találkozások nyomába szegődünk, hiszen mindenki olvas és mindenkinek vannak meghatározó olvasmányélményei. A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe.

Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkellendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond.

Mérő László: Intuitív gondolkodás - LIVE STREAMING

A logikus gondolkodás nagyon hatékony tud lenni, de sokszor túl lassúnak bizonyul. Az intuitív gondolkodás az, amelyik segítségével gyorsan, és többnyire helyesen el tudunk igazodni gyors döntést igénylő helyzetekben. A pszichológia tudománya számára régi nagy kérdés, hogy miképpen működik az intuíciónk?

A történet szerint 1924-ben járunk, és a film első két és fél perce olyan, mintha akkor forgatták volna. Némafilm burleszk. Tamássy Zdenkó kísérőzenéje korabeli mozizenét idéz. A főszereplő - Garas Dezső megismételhetetlen alakításában - úgy mozog, mint a némafilm legjobbjai. A történés - a magától kinyíló ajtó - burleszk. S bár világos, hogy színes filmmel van dolgunk, a színek is porosak, kopottak, mintha már fél évszázada fakulnának.

A tradicionális szellemi utak mindegyike az önismeretet és az önátalakítást tűzi ki célul, ezért ezeket – a buddhizmust kiváltképp - belső ösvénynek is nevezhetjük. Számos technika és módszer segíti ebben a törekvőt, melyek, mint lámpások, megvilágítják a követendő utat. Ezek lehetnek külső és belső eszközök.

Cristina Brancót kezdetben a jazz és a bossa nova vonzotta, akkor fordult a portugál fado felé, amikor nagyapja megismertette vele Amália Rodrigues muzsikáját. 22 évvel ezelőtti amszterdami bemutatkozása után és 15 albummal a háta mögött a portugál Cristina Branco 2018-ban kiadta Branco című új, tizenhatodik lemezét. A bársonyos hangú Branco azt mondja, sosem érezte még magát ennyire közel a fado műfajához.

Szeretettel vár a Gödör klub földszintje hétfőként minden örömzenészt, feltörekvő amatőrt, kísérletezni vágyó profit. Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz.