Elkezdődtek a Lucifer show próbái a József Attila Színházban

Ádámok és Évák, korok, stílusok, casting, showtime – és persze Lucifer. Mellettük egy intrikus újságíró és megannyi dal a kiegyezéstől a Kádár-korszakig.

Verebes István és Nemlaha György történelmi revüjének Luciferje nem hagyja magát befolyásoltatni a XX. század történéseitől: ő úgy mutatja meg a sorsfordító napokat Ádámjának és Évájának, hogy azokról kiderüljön, tulajdonképpen mind a nagy „showtime” részei. A századforduló szilvesztere a vurstliban, a trianoni szerződés aláírásának napja egy orfeumban, a nyilas hatalomátvétel egy bordélyban, Rákosi Mátyás születésnapja egy üzemi rendezvényen, a szovjet csapatok november 4-i bevonulása egy vidéki szálloda éttermében, a Varsói Szerződés csapatainak csehszlovákiai inváziója az Ifjúsági Parkban éri az első emberpárt. De ők „valami miatt” sosem lehetnek egymáséi. Ez a történet – és közben közel száz korabeli dal – tölti meg a történelmi revüt.
Verebes István rendezésében, Mira János díszleteivel, Tordai Hajnal jelmezeivel látható december 16-tól a József Attila Színházban ez a fergeteges időutazás, amelyben a teátrum társulatának jelentős részével találkozhatunk. A különböző korok hangulatát idéző zenék mellé Darvas Ferenc zongorajátéka adja az alapot.