Ennyibe fog fájni a fizetős Facebook és Instagram

A Meta Verified elnevezésű szolgáltatás viszont egyelőre csak Ausztráliában és Új-Zélandon érhető el.

Mark Zuckerberg, a Meta elnök-vezérigazgatója Elon Musk Twitteren bevezetett ötletét veszi át: aki előfizet a Meta Verified elnevezésű szolgáltatásra, az kék pipa jelet kap a profilja mellé a Facebookon és az Instagramon, valamint különféle, az ingyenes felhasználók számára elérhetetlen szolgáltatáshoz is hozzáférhetnek.

A Meta Verified

  • az interneten 11,99 dollár lesz havonta (kb. 4300 forint),
  • Apple iOS-en viszont valamivel drágább: 14,99 dollár/hónap (kb. 5400 forint).

Arról, hogy a többi országba mikor lesz bevezetve a szolgáltatás, Zuckerberg titokzatosan csak annyit mondott: “hamarosan”.

A Meta Verified egy előfizetéses szolgáltatás, amelyet egyelőre csak magánszemélyek igényelhetnek, és a kék pipa megszerzéséhez először is a felhasználónévnek meg kell egyeznie azzal a névvel, ami a személyi igazolványban is szerepel, ezt igazolni is kell. A regisztrációhoz betöltött 18. életév szükséges, és az is kell, hogy a fiókot legalább minimálisan használjuk, vagyis teljesen új felhasználó nem élhet ezzel a lehetőséggel.

 

A fiók így kék jelzést kaphat, valamint extra védelemmel látják el, amely

megóvja a személyi adatokat, és kiszűri, ha valaki hamis profillal használja a fiókot.

Ezen túl az előfizetők  közvetlen hozzáférést kapnak az ügyfélszolgálathoz. További előny, hogy jobb elérést is biztosítanak a kék pipával rendelkezőknek.

(via Variety)