Főzz, hajózz, fröccsözz: így élvezd ki a tavaszt!

Lassan jött, és kicsit nyáriasra sikeredett, de végre újra itt a tavasz, és ha nem figyelünk, le is maradunk róla, miközben a napjainkat a munkahelyünkön töltjük bezárva. Összeszedtünk pár remek programot, hogy maximálisan kiélvezhessük az évszakot.

1. Látogass meg egy arborétumot!

 

 

Sehol sem mutatják magukat akkora koncentrációban a tavasz virágai, mint egy arborétumban. A Budai Arborétumban április 20-tól tavaszi dísznövény szakkiállítással és vásárral emelik a tétet. A Felcsúti Arborétumban ugyan véget ért a hóvirágszezon, de még belefuthatunk a nárciszok virágzásába, ami semmivel sem kisebb élmény.

2. Kertészkedj!

 

Ha van kerted, valószínűleg tudod, mi a dolgod ilyenkor, és már alig vártad, hogy eljöjjön a kapirgálás ideje. Ha viszont még nincs egy kellemes virágos sarok a kertedben, akkor most érdemes belevágni. A balkonkertészek ennél kisebb munkával is csodát teremthetnek maguk körül, de még a szobanövények is meghálálják, ha kapnak egy nagyobb cserepet, egy réteg friss földet vagy csak egy kis portalanítást. Május 6-án az Anker’tben tartott Kiskertpiacon segítenek a városi kertészeknek abban, hogy kizöldítsék a környezetüket.



3.  Ülj ki valahová!

 

Végre itt a kerthelyiségek szezonja, lehet a kellemes tavaszi levegőn kávézni, fröccsözni, vacsorázni a barátokkal. Hívd fel azt a barátodat, akivel már ezer éve össze akartál futni, és hozzatok össze egy találkozót! A Városligetben újra kinyitott a a Kertem, amit ki tudja, meddig lehet még látogatni, és idén megint nyugodtan ki lehet menni a Margitszigetre, mert befejeződött a felújítás, és kinyitottak a büfék.

Holnap itt tali?

Posted by Kertem on Saturday, 14 April 2018

 

4. Tervezd meg a nyaralást!

 

Ha te is olyan vagy, hogy az utolsó pillanatban kapkodva próbálod kitalálni, hová menjetek nyaralni, akkor idén gondolkozz előre! Így sokkal jobb szállások között tudsz válogatni, és nem csúszol a nyár végére, amikor már mindenki más frissen és tettre készen várja a szeptemberi pörgés indulását. Ha viszont azok közé tartozol, akik idén sem jutnak el egy rendes nyaralásra, akkor kompromisszumos megoldásként befizethetsz egy nyári szabadtéri előadásra. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon például nagyszabású balettshow-val mutatják be A nagy Gatsby-t Baz Luhrmann filmje alapján. A darabot a szervezők a 2018-as nyár táncszenzációjának nevezik.



5. Szállj vízre!

 

Az egykori magyar dunai-tengeri hajóflotta utolsó megmaradt darabja tavaly kezdett új életet, hogy TRIP hajó néven pezsdítse tovább a főváros kulturális életét. A komoly színházi előadások és felnőttbulik mellett kifejezetten családosoknak szóló partikat és vicces gyerekelőadásokat is tartanak. Ha nagyobb hajóra vágynátok, akkor hamarosan újraindul az A38 bulisorozata a nyitott tetőteraszon, a hajó gyomrában pedig fellép a Nouvelle Vague, a Youtube-on befutott Too Many Zooz nevű utcazenekar és a Herbalizer a kilencvenes évek elejének hiphopját és a Ninja Tune kiadó hőskorát hozza vissza kicsit.



6. Menj el a piacra, és főzz valamit friss zöldségekből!

 

Nemsokára itt az újkrumpli, van már friss sóska, spenót, spárga, zöldborsó, zöldhagyma. Az ezekből a friss hazaiakból készült ételekkel még a megrögzött húsevőket is le lehet venni a lábukról, pláne, ha mondjuk mentás borsópürét készítünk báránnyal.

 

7. Hangolódj a Balatonra!

 

Az ország legnagyobb tava nemcsak egy nagy, zavaros úszómedence, hanem sok-sok gyönyörű madár, hal és egyéb állat élőhelye. A partját pedig gyönyörű tájak szegélyezik, ahol cuki ürgék és vadmacskakölykök szaladgálnak. Ezt a ritkábban látott világot mutatja be Mosonyi Szabolcs új filmje,  a Vad Balaton, aminek a kibővített változatát április 19-től játsszák a mozik. Aztán egy hétvégi kirándulás erejéig már most érdemes ellátogatni a Balatonhoz, ami ilyenkor is gyönyörű, csak kisebb a tömeg, és nincs akkora dugó az autópályán.