„Ha sose halunk meg” - Magyarország első közösségi táncelőadása

A generációs szakadékokat áthidalva, két tucat szépkorú, amatőr táncossal a színpadon ösztönöz közös gondolkodásra az örök élet kérdéséről Juhász Kata Társulatának futurológiai táncelőadása. Az Újratölthető február 1-jén és 22-én az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér Kamaratermében lesz látható.

Egyre több hírmorzsa jut el hozzánk, olyan pozitív ígéretekről, melyek a tudomány és a technológia egy-egy részterületének fejlődése folytán belátható távolságba helyezik az emberi élet szinte korlátlan meghosszabbíthatóságát. Az örökélet perspektíváját az egyéni élet szintjén egyértelműen pozitívan fogadjuk, azonban ideje számot vetnünk azzal is, hogy ha megvalósul, alapjaiban változtatja meg társadalmi berendezkedésünket, a gazdaság szerkezetét, a jogrendszert és családi viszonyainkat is.
Ezen változások iránya pedig egyáltalán nem feltétlenül pozitív, ezért fontosnak tartjuk, hogy elinduljon ezekről a kérdésekről egy társadalmi párbeszéd. Ennek megindítására tettek kísérletet e futurológiai pamflet formájában Juhász Kata és Déri András táncművészek és a Szenior Örömtánc Csapat tagjai.