Így használd ki a novemberi tavaszi hétvégét

Összegyűjtöttünk pár jó programot az advent előtti utolsó hétvégére.

3. Blue Danube Filmfesztivál – Lurdy Ház, november 21-24.


November 17-24. közt rendezik meg a 3. Blue Danube Filmfesztivált (5 kategóriában, rövidfilmeket mutatnak be). Idén 1022 nevezés érkezett, ebből választottak ki 59 filmet. Nyolc vetítés lesz Bécsben a Schikaneder Kinoban és szintén nyolc Budapesten, a Lurdy Moziban, november 21-24 közt. A mezőnyben van Oscar-díjas rövidfilm, 8-9 Európa-Filmdíjra jelölt és egyéb díjazott film is az 5 kiválasztott magyar film mellett.

Gasztrohegy hétvégék 9. - Badacsony szárnyal - KULTKIKÖTŐ - Badacsony, november 23-24.

Szárnyasok hétvégéje – Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!

 

Adventi ünnep a Bazilikánál – Bazilika előtti tér, november 22. - 2020. január 1.


A nyolcadik alkalommal megrendezett Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a megmérettetésen, és tavaly már a negyedik helyen végzett épphogy lemaradva a dobogóról, Bécs mögött. Ezúttal sikerült a népszerű és nagy hagyományokkal rendelkező bécsi vásárt és Strasbourgot is megelőzve 2019 második legjobb európai karácsonyi vására címet megszerezni!

Marie Claire Fashion Days 2019 – Millenáris, november 22-24.


A Marie Claire magazin 2019-ben 11. alkalommal rendezi meg a Marie Claire Fashion Days-t, a hazai divatélet és a magyar tervezők egyik legfontosabb seregszemléjét, ahol neves dizájnerek, feltörekvő tehetségek és világmárkák tolmácsolásában ismerhetitek meg a jövő évi tavaszi-nyári és az aktuális trendeket.

Glamour Beauty Fesztivál 2019 – Ludwig Múzeum, november 23-24.


Idén második alkalommal válthatsz jegyet a Beautymennyországba, azaz a GLAMOUR magazin által szervezett Beautyfesztiválra, ahol idén is exkluzív környezetben - a Ludwig Múzeumban - élvezheted a szépségipar meghatározó szereplőinek kényeztetését.

9. Járatlan Utakon Fesztivál - Fáklya Klub, november 23-24.

A világutazók fesztiválja. Ismét megmutathatják az utazás aspektusait abban a szellemiségben, ahogy ők utaznak. Függetlenek, extrémek, boldogok. Ezt szeretnék bemutatni a szélesebb közönségnek is. Az egymillió mérföldes út is az első lépéssel kezdődik. Az elsődleges cél az volt, hogy bátorítsák a fiatalokat az utazásra, s hogy az előadók példáján keresztül bizonyítsák, hogy nem feltétlenül sok pénz kell az utazáshoz, hanem természetes kíváncsiság, eltökéltség, és a komfortzónánkból való kilépés. Mindez lehetséges, s ezt be is mutatják az előadók saját életükön, utazásaikon, kalandjaikon keresztül.

 

14. DECATHLON FittAréna – BOK Csarnok, november 23. 8h-tól


2019-ben közel 11 000 négyzetméteres területen edzhetünk együtt a legnépszerűbb fitnesz prezenterek óráin és a 13. DECATHLON FittAréna Nagyszínpad csarnokában.
A fitneszvilág új csillagai és a legismertebb hazai edzők óráira ismét több ezres tömeg mozdul majd együtt.
Az esemény részeként ismét felépül egy 4000 négyzetméteres Fitnesz Park és Életmód Expo, ahol minden eddiginél nagyobb területen találkozhatunk az aktív színpadok kínálatával, elsőként vásárolhatunk számos sportruházat legújabb kollekciójából, valamint mérhetjük fel testünk egészségügyi és edzettségi állapotát.

Fotó Fieszta - Petőfi Irodalmi Múzeum, november 23. 16h

A múzeum fotógyűjteményében közel harmincezer felvétel található: íróportrék, csoportképek, családi emlékek profi és amatőr fotósoktól egyaránt. A Fotó Fiesztán bárki belelapozhat és megvásárolhatja az elmúlt évek katalógusait, amelyek gazdag képanyaga a gyűjtemény egy-egy jelentős részét mutatják be. Rapid tárlatvezetéseket tartunk aktuális kiállításainkban, ahol szintén a fotó lesz a fókuszban. Garázsvásárt rendezünk, ahol régi fotók, képkeretek és paszpartuk keresik új gazdájukat. A Képfaragó Műhely újrahasznosító workshopján a régi fotók nyernek új funkciót.

 

Woody Allen-nap - Kino Cafe mozi, november 24. 16.30-23h


Most tobzódhatnak csak igazán Woody Allen rajongói: a négyszeres Oscar-díjas
mester legújabb alkotása, a Magyarországon november 28-án mozikba kerülő Egy esős nap New Yorkban kapcsán újranézhetik az amerikai mester utóbbi években készített legjobb filmjeit. Woody Allen öt korábbi alkotása mellett premier előtt vetítik a mester új filmjét, az Egy esős nap New Yorkbant!

Nyitott könyv - Nyílt nap az Országos Széchényi Könyvtárban – Országos Széchényi Könyvtár, november 23. 9.30h-tól


Kvíz, mozi, raktártúra és látványdigitalizálás is várja azokat, akik november 23-án ellátogatnak a nemzeti könyvtárba. A Széchényi család öröksége, története évszázadokra nyúlik vissza. Tagjai mindig is hazájuk és hivatásuk gyarapításának szentelték életüket.

Rotschild Klára– Divatkirálynő a vasfüggöny mögött - Magyar Nemzeti Múzeum, november 16. - 2020. április 30.

Rotschild Klára egyszerre volt a Horthy-kor arisztokratáinak és a Kádár-korszak nagyasszonyainak a divattervezője. Szalonjában rendszeres vendég volt Kádárné, Tito marsall felesége, a szovjet külügyminiszter és a perzsa sah neje, a magyar művészvilág csillagai. Vajon miként volt lehetséges, hogy a második világháború előtt és után is ilyen kimagasló sikereket ért el? A CLARA - Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállítás egyszerre mutatja be egy sikeres nő életútját, egy korszak elitjének öltözködési kultúráját, valamint a szocialista Magyarország kétarcú, ellentmondásokkal terhelt időszakát.
A Magyar Nemzeti Múzeum Rotundájában és a közelmúltban kibővített, egykori Kertészházban a kiállítás jövő év április 30-ig látogatható.