Jön Popeye!

Genndy Tartakovsky, az olyan tévés klasszikusok atyja, mint a Dexter laboratóriuma vagy a Szamuráj Jack, a Hotel Transylvania után újabb egészestés animációs gyerekfilmre készül, a spenótevő tengerész történetére.

A spenótrajongó matróz visszatér. Rögtön azután, hogy a vámpír hoteltulajdonos elment. Genndy Tartakovsky, a Hotel Transylvania rendezője az utolsó finomításokat végzi a vámpírok és egyéb legendás szörnyek vidám kalandjairól szóló animációs vígjátékának második részén. De már most tudja: a munka befejeztével sem fog unatkozni. Nekikezdhet ugyanis egyik nagy kedvencének: a Popeye-nek.

„A szüleimmel a ’70-es évek közepén érkeztünk az Egyesült Államokba” – mesélt gyerekkoráról az orosz születésű rendező. „Nem tudtam angolul, sokat ültem otthon, tévét néztem, és a Popeye-sorozat volt az, amit a legjobban vártam. Tulajdonképpen: ebből tanultam az új hazám nyelvét. Azért beszélek még most is olyan furán… és talán emiatt lettem animációs filmes.” Ezek után nem is csoda: amikor a Sony Pictures Animation vezetői megkérdezték Genndytől, hogy a Hotel Transylvania 2. (Hotel Transylvania 2, hazai bemutató: 2015 ősze) után nekilát-e a Popeye-nek, ő meg sem kérdezte, hogyan, mikor, milyen feltételekkel kell dolgoznia: habozás nélkül, elsőre igent mondott. „A szörnyeket nagyon megszerettem” – mentegetőzik a rendező – „Imádom Drakulát instruálni. De már alig várom, hogy rátérhessek Popeye-re!”

Forrás: IC Press