Készül a Top Gun 2!

Eltelt pár év, sőt, évtized az 1986-os első rész óta, ami gyakorlatilag megasztárt csinált Tom Cruise-ból, de van, aki lát fantáziát a folytatásban, sőt, már egy forgatókönyvírót is szereztek hozzá.

Komoly túlzás lenne azt állítani, hogy a Top Gun jó film volt, de valamiért óriási sikert aratott, amit sokan sokféleképpen magyaráznak. A legnépszerűbb verzió szerint a film a Reagan kormány csillagháborús politikájának köszönhetett mindent, megint mások szerint az egész a Tom Cruise és Val Kilmer karaktere közöttti látens meleg kapcsolatról szólt, van, aki szerint a látvány, a zene és a napszemüveg adta el a produkciót - ki tudja ma már, mi az igazság? A film készítői már rögtön a bemutató után szerettek volna egy folytatást készíteni, de Cruise is rengeteget kért a szereplésért, a korábban remek partner haditengerészet pedig új haditechnikán dolgozott, amit még nem szerettek volna megmutatni, így a projekt egészen mostanáig függőben maradt, bár gyakran merült fel a lehetőség.

Néhány éve azonban leporolták a régi terveket, Peter Craig, a Ben Affleck rendezte tolvajok városa szerzője több forgatókönyvvázlatot is készített, ám az első Top Gun filmet jegyző Tony Scott öngyilkossága után egy időre minden leállt, ám most újra felélesztették a folytatás lehetőségét. A projektért most már Jerry Bruckheimer sztárproducer felel, aki új forgatókönyvírót is szerzett Justin Marks személyében, aki Jon Favreau készülő Dzsungel könyve adaptációját is írta. A történetről annyit tudni, hogy Maverick, a régi vadászrepülő pilóta visszatér – és vele Tom Cruise -, hogy bebizonyítsa, ma, a pilóta nélküli drónok világában is elkél egy tökös, Ray-Ban szemüveges fickó, ha komolyra fordulnak a dolgok.