Kezdd el a készülődést az ünnepekre a hétvégén!

Lehet, hogy még korainak tűnik, de higgyétek el, egy-kettőre itt a karácsony! Viszont most még stressz és rohanás nélkül lehet gyönyörködni a kigyúló fényekben.

5.Skandináv Filmfesztivál- Art+ Cinema, november 22-28.


Ugye még mindig szeretitek a skandináv filmeket? Idén 5. alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált. A fesztivál keretein belül az északi filmek legkiválóbb válogatása kerül a vászonra, premier előtti vetítésekkel, és filmtörténeti klasszikusokkal fűszerezve. A skandináv filmfesztivál egyes filmjei angol felirattal is vetítik.

XV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál a Városligetben – Városliget, Vajdahunyad vára épületegyüttes, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, november 24.


A fesztivál 2018. november 24-én szombaton 10-19 óráig az impozáns Vajdahunyadvárban kerül megrendezésre, ahol a minőségi gasztronómiára nyitott közönség a Kárpát-medence elismert borászainak 300-500 féle borát és több mint 80 kiváló kézműves sajtot kóstolhat meg.

18. Kaleidoszkóp VersFesztivál – Váci Dunakanyar Színház, november 22-25.


Neves színházak, zenekarok előadásai, versmondás és izgalmas filmes alkotások várják majd az idei Kaleidoszkóp VersFesztivál nézőit november 22-től 25-ig Vácott. A Magyar Versmondók Egyesületének pódiumművészeti seregszemléjén még étteremszínház is lesz, ahol a produkciók verseit megeheti a vendég: így kerül egyszerre a fülbe és a tányérba Anyám tyúkja, s kapunk ízelítőt a házasság rejtett titkaiból egy tatárbifsztek mellett.

Advent Budapesten - Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár – Városháza Park, november 23. - december 28.


Immár hatodik alkalommal, Budapest kitüntetett terén, a Városháza parkban rendezik meg az öt héten át tartó Advent Budapesten téli fesztivált és karácsonyi vásárt, melynek egész ideje alatt ingyenes, hangulatos programokkal, közösségi eseményekkel hívjuk fel a figyelmet az összetartozás fontosságára. A fesztiválon hétköznap délelőttönként óvodás és iskolás csoportokat látnak vendégül, akiknek apró ajándékokkal kedveskednek, bibliai mesesorozatot indítanak számukra, közös énekléssel, olvasósarokkal, játékos foglalkozásokkal várva őket. A rendezvényt megnyitó Karácsonyfadíszítő Piknikkel, valamint az adventikoszorú-díszítés fortélyaiba bevezető kézműves foglalkozásokkal a családokat is szeretettel várják. A téli fesztivál napjain számos koncert, művészeti iskolások, amatőr formációk, kórusok szórakoztatnak, melyen a fiatal generáció művészi produkciói is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

Adventi Vásár Budapesten 2018 - Szent István Bazilika, november 23. - január 1.


Ugye te sem hagyod ki az idei Fényfestést, korizást és sok más programot?

7. Járatlan utakon fesztivál - Fáklya Klub, november 24-25.


Világjárók, extrém utazók fesztiválja.
Kalandok, életutak, utazások, teljesítmények, ötletek, tippek, tanácsok utazásról. A fesztivál összehozza Magyarország független utazóit, akik különleges helyekre jutottak el, vagy érdekes módon utaztak. Ők tartanak képes élménybeszámolókat, adnak ötleteket, tanácsokat és inspirációt az érdeklődőknek.

Glamour Beauty Fesztivál 2018 - Sofitel Budapest Chain Bridge, november 24-25.


Bukarest, Sao Paolo, München és London után idén először Budapesten is meglátogathatod a GLAMOUR Beautyfesztivált! A Beautymennyország az elegáns Sofitelbe költözik, ahol csodás környezetben élvezhetik a beautyfanatikusok a szépségipar meghatározó szereplőinek kényeztetését.

Sting & Shaggy – Hősök tere, november 24. 18h


A Szerencsejáték Zrt. szervezésében a Hatoslottó 30. születésnapja alkalmából ingyenes koncertet ad a brit világsztár, Sting és a jamaikai-amerikai énekes, Shaggy. Az előzenekar a Punnany Massif lesz.

Karácsonyváró Design Vásár - Paloma Udvar, november 24. 11-18h

November végén, az ünnepek közeledtével szuper Karácsonyváró vásárral vár a Titeket a MAKE design és MOHA design stúdiója a Palomaban! Az eseményre több tervezőt is meghívtak, ennek köszönhetően óriási termékpalettával készülnek, sőt ezen a napon a Palomában több vásár is lesz , érdemes lesz benézni!

WAMP x V4 - Millenáris, november 25. 10-18h

November utolsó vasárnapján a Millenáris B csarnokában egy, a Nemzetközi Visegrádi Alappal közösen szervezett projekt eredményeképpen rendkívül izgalmas vásárra számíthatnak a dizájnrajongók. A hazai tehetségek mellett ugyanis a régió közel negyven alkotója is bemutatkozhat Budapesten. A lengyel, szlovák és cseh kiállítók szakmai partnereink segítségével válogatott, hazájukban elismert tervezők így a vásárban garantáltan a V4 legjobbjaival találkozhatunk.