Kiderült: Micimackó lány volt!

Úgy tűnik, egészen eddig ordas nagy hazugságban éltünk. Hazugságban telt a gyerekkorunk, majd a kamaszkorunk, de most végre kiderült az igazság!

Micimackó lány, méghozzá egy kanadai lány! Az DigitalSpy-on jelent meg a cikk, ami végre felnyitotta a szemünket.

A sokkoló igazság egy nemrég megjelent képeskönyvből derül ki, melynek címe Finding Winnie: The True Story of the World's Most Famous Bear. Ebben azt írják, hogy Winnie, azaz Micimackó egy londoni állatkertben élő medvéről lett elnevezve: teljes neve Winnipeg (egy kanadai város neve), és Kanadából szállították az angol főváros állatkertjébe.


Az új könyvet Lindsay Mattick írta, ő pedig annak a katonának az unokája, aki Winnie-t Angliába szállíttatta. Az ő neve Harry Colebourn hadnagy volt, és a medvét mindössze 20 dollárért vásárolta meg az első világháború idején. Elválaszthatatlan jó barátok lettek, mígnem sajnos ott kellett hagynia társát a londoni állatkertben, mivel Franciaországba kellett utaznia alakulatával.

A maci azonban szerencsére nem maradt sokáig egyedül, ugyanis hamar akadt egy barátja. Egy kisfú, bizonyos Christopher Robin. Megvan már?


A kis Christopher aztán a saját maciját elnevezte Winnie-nek. És hogy ki volt Christopher apukája? Igen, AA. Milnének hívták, aki végül megírta Winnie történetét, aki a magyar keresztségben Micimackó lett.