Könyvajánló - John P. Drummer: A bőkezű erszény és más történetek

A nagy sikert aratott történelmi sci-fi, A Trianon-küldetés szerzője, John P. Drummer ezúttal novelláskötettel lepte meg olvasótáborát. Az új kötetbe - amely 13+1 novellát tartalmaz (egyik a szerző barátjáé) bekerültek a szerző korábban írt, rövidebb novellái csakúgy, mint újabb, hosszabb lélegzetű írások, melyek több műfajban engednek teret a szerző fantáziájának.

A címadó novella – A bőkezű erszény – főhőse egy folyton pénzzavarral küzdő fiatalember, aki egy napon különös pénztárcát talál az utcán: mindig pont annyi pénz van benne, amennyire a gazdájának éppen szüksége van. Megkezdődik az aranyélet; van pénz mindenre. Ám egy idő után a férfi nyugtalanító jelekre lesz figyelmes – úgy tűnik, a könnyű pénznek ára van. Lassacskán fény derül a bőkezű erszény ijesztő titkára, mely alaposan felforgatja a férfi idillinek tűnő életét, hogy végül azt kívánja: bár sosem találta volna meg a tárcát…

A címadó novellán kívül (13+1 történet) számos más szórakoztató, mulatságos vagy épp elgondolkodtató történet került bele a kötetbe. Az olvasó talál benne sci-fi történetet egy idegen világ különös lényeiről, melyek egyike meg van győződve róla: odafentről túlvilági látogató készül betenni lábát hozzájuk. Ám senki nem hisz neki, egészen addig, amíg a látogató váratlanul meg nem érkezik, s fel nem bolygatja a lények életét.

A pesti igazságosztó című, szatirikusan komikus történet főhőse igazi kispolgár, aki folyton az élet igazságtalanságait nyeldekli, mígnem egy napon váratlan lehetőség kínálkozik számára, hogy kitörjön kisstílű életéből. A következményekkel azonban nem számol, s ez hamarosan olyan slamasztikába keveri, amelyből alig tudja kimenteni kispolgári bőrét.

Egy biztos: akik kedvelik John P. Drummer könyveit és írói stílusát, most sem fognak unatkozni.

A kötet ITT megrendelhető.