Különleges színházi előadás a Centrális Galériában

A Blinken OSA Archívum tereiben létrejövő magyarországi ősbemutató az 1917-es orosz forradalom évfordulójáról megemlékező, A forradalom nyomában című programsorozat részeként látható.

„A: Hibát követtem el.
KAR: Te vagy a hiba.
A: Ember vagyok.
KAR: Az mi.”

A Mauser egyetlen, visszapillantásokkal tarkított halál-jelenet – sűrű, feloldozást nem adó alámerülés egy bárhol, bármikor megeshető forradalom bugyraiba. A helyspecifikus előadás fő témakörei az egyén történelmi felelősségének kérdése, az öntudat tárgyiasulása, valamint a politikai cél és eszköz viszonyának vizsgálata. Müller szerint a színház saját akaratunkból választott, a múlttal való szembenézés nyilvános akciója. Ekképpen a nézők aktív részvétele, a színházi térben történő közösségteremtés az előadás fő mozgatórugója.

Az előadás ingyenes, de a korlátozott nézőszám miatt csak belépőjeggyel megtekinthető. Jegyváltás: az előadások előtt a helyszínen. Előzetes jegyfoglalás november 20-tól a Blinken OSA Archívumban /  Az előadásban a közönség együtt mozog a színészekkel az épületben, ezért ülőhely nem biztosított.