Leonardo DiCaprio élőszereplős filmet készítene A bolygó kapitányából

Mármint nem kifejezetten ő, hanem a saját stúdiója dolgozná fel a 90-es évek egyik klasszikus rajzfilmsorozatát. Arról nincsenek hírek, hogy ő is szerepelne benne.

Leonardo DiCaprio filmstúdiója, az Appian Way Productions a Paramounttal közösen A bolygó kapitánya című 90-es évekbeli rajzfilmklasszikus élőszereplős filmváltozatán dolgozik - írja a The Hollywood Reporter.

A filmről egyelőre nem sokat tudni, eredetileg a Sony tervezte elkészíteni, de lejártak a jogaik, így landolhatott a film DiCaprio cégénél és a Paramountnál. A rendező személye egyelőre nem ismert, a producerek között biztosan ott lesz DiCaprio és az Appian Way Productions elnöke, Jennifer Davisson Killoran. Az írók viszont ismertek, és egészen meglepő, hogy kik lesznek azok.

Az egyik író az a Glen Powell, akit eddig inkább színészként ismerhettünk meg olyan filmekben, mint a Feláldozhatók vagy legutóbb Linklate nálunk be nem mutatott Everybody wants some!-ja, esetleg a sortozatok közül a Scream Queens: Gyilkos történet.

A másik író Jono Matt, aki szintén nem túl rutinos, ő produkciós asszisztens volt eddig leginkább sorozatoknál, a legtöbbet a Kemény motorosok című sorozaton dolgozott.

A történetről annyi ismert, hogy valószínűleg az eredeti rajzfilm ideje után játszódna, vagyis valószínűleg átemelnék a sztorit a jelenbe, amikor a Bolygó kapitánya már kicsit lecsúszott, nem túl érdekes szuperhős, és nagyobb szüksége van az őt életre hívó gyerekekre, mint a gyerekeknek rájuk. Ez alapján egy környezetvédelmi tanmesére számíthatunk, ami illeszkedik is Leonardo DiCaprio profiljába.

DiCaprio ugyanis nagyon élénk környezetvédő, még akkor is, ha némileg képmutató az ezen a téren érzékelhető viselkedése, ugyanis két klímaváltozásról szóló felszólalása között simán repked a magángépével szerte a világban, ami azért sokminden, csak nem egy kifejezetten környezettudatos viselkedésminta.