Mozgalmas évad a Forte Társulatnál

Számtalan külföldi vendégszereplést tudhat maga mögött a Forte, emellett folytatódik az együttműködésük a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóival valamint három darabjuk is szerepel a november végi dunaPart4 - Kortárs Magyar Előadó-művészeti Platform keretében, mindeközben két új bemutatóra készülnek az idei évadban.

A társulat számos előadásban együtt dolgozik a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóiva: a Bűn és bűnhődés c. előadásban már a második évadban szerepel Ballér Bianka és Mészöly Anna, míg a Concertóban más szereplőkkel váltva táncol Barna Lilla és Molnár G. Nóra.

Fotó: Concerto / Dusa Gábor

A Toldi 2012-ben az SZFE egyik termében született meg, az előadást 2017. november 7-én immáron 150. alkalommal láthatja a közönség, többek között Temesváron, Szabadkán, Miskolcon, Székesfehérváron, Debrecenben, Pécsen, Zsámbékon, Szegeden, Nagyharsányban és Budapesten csaknem öt helyszínen vendégszerepelt. Hamarosan pedig Berlinbe érkezik a Collegium Hungaricum Berlin – Balassi Intézet meghívására, most először angol felirattal. A darab előtt Takács Ferenc tart majd angol nyelven beszélgetést Arany Jánosról és művéről, hogy az előadás alatt még inkább tudjon a közönség a színpadon történtekre fókuszálni.

Fotó: 5. vonósnégyes / Dusa Gábor

November végén a dunaPart4 - Kortárs Magyar Előadó-művészeti Platform keretében összesen három Forte előadást láthat a szakmai és a nemzetközi közönség: a Bartók Béla est két darabját, a Concertót és az 5. vonósnégyest a Várkert Bazárban (a Nemzeti Táncszínházzal közös produkció), míg a Bűn és bűnhődést a Szkéné Színházban, most először angol felirattal.

Fotó: Bűn és Bűnhődés / Dusa Gábor

További vendégszerepléseket tervez a társulat az egész évadban, ezt folytatva A te országod december 4-én Pécsett, a Zsolnay Negyed E78-as termében mutatkozik be.

A idei évadban a Forte két bemutatót is tart, februárban Az olasz férfi munkacímen a Trafóban, illetve a terv szerint április végén a Szkéné Színházban.