Nem szingli, de szittert keres

Egészen tűrhető film lenne, ha nem lenne olyan suta az Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres.

Először is a romantikus komédia a 40 éves Catherine Zeta-Jones, és a tavalyi év egyik legjobb vígjátékában, a Másnaposokban feltűnő Justin Bartha főszereplésével a magyar címben sugalltakkal ellentétben nem szinglifilm. Ugyanis nem az a szingli hivatalos meghatározása, hogy két kapcsolat között tölt el valaki pár hetet.

Ha már címkézni kéne: inkább Milf, mint szingli (mégha Michael Douglasné pont ugyanolyan jól néz ki, mint a 2000-es Pop, csajok satöbbiben). Bartha pedig a Milf-kedvelő. Az életkor különbségre rá is játszanak, a valós 9 helyett a filmben 15 van köztük. Nem a szuperdögös Catherine Zeta-Jones az, aki öregebb a valóságban, Bartha az, aki több, mint 25.

Catherine Zeta-Jones alapban jól hozza a lelkileg kissé zilált anyukát, Bartha pedig a menthetetlenül romantikus és kissé gyerekes karaktert. Meglepetés nem ér minket, miközben a sztori alakulását követjük, viszont cserébe egy nyálasság nélküli bája van a történetnek.

Jó arányban keveredik a romantikus vonallal a vígjáték elem. A villantós hajléktalan, Aram haverjának Top Gun jelenete, vagy Sandy randija a gyökér csontkováccsal és más hasonlók ellenére nem viszik túlzásba a poénkodást.

Bart Freundlich (Barátságos Bart, jó név) rendező kilencedik munkája egy szórakoztató, egyszerű szerelmi történet lenne különösebb romantikázás nélkül, de mégsem áll össze.

Freundlich még az előző filmje, Házasság a négyzeten forgatása alatt kezdte írni az Újrakezdők forgatókönyvét: össze akarta hozni Woody Allen párkapcsolati nyűgeit a Diploma előtt konfliktusával. A rendező nem ragaszkodott az említett nagyságokhoz: bár nem találkozunk túldramatizált jelenetekkel, vagy túljátszott szerepekkel, párnáját szorongató kisírt szemű hősszerelmessel sem, sajnos sok a suta jelenet és az esetlen megnyilvánulás. Mindegy, hogy a rendező kvalitásai hiányoztak vagy a pénz, ez így csak 5/10-et jelent.