Népbíróság

Most egy kicsit bajban vagyok, mert megszületett a Nyitott száj és a Jogi esetek közös gyermeke, de valahogy nem tudok igazán örülni neki. A Perpatvar című műsor nyilván annak az amerikai műsor német változatának a magyar mutációja, amelyben pereket közvetítenek egyenesben, és lehet rágni a körmöt, hogy akkor most O. J. Simpson villamosszékbe kerül-e vagy felmentik.

Nos, itt Imre bácsi sírdogál a pulpituson, mert Ferike le akarja bontatni vele azt az átjárót, amit ő nem is épített fel, közben a rokonok meg bekiabálnak, hogy a Ferike inkább arról beszéljen, miért is hagyta el a felesége. Szóval az egész a már-már klasszikusnak számító tahózsúr-etalon mentén van szervezve (moderátor Havas Henrik), lehet a népnek kiabálni meg szidni a másik anyját. Remélem, a későbbiekben olyan is lesz, amikor felmennek a színpadra, és leköpdösik egymást, esetleg arcon csapkodják az alperest egy dudoros és kemény tárggyal. A dologban mindenesetre benne van egy tömegverekedés lehetősége, szépen bekamerázva, bár rosszul hangosítva, mert amikor a második etapban arról szólt a történet, hogy Irénke kurva volt-e vagy sem, nem nagyon hallottam, mit kiabálnak azok tizenheten, akik éppen kiabáltak. Szóval nagyjából és egészében az, amit megérdemel ez az ország, bunkóság, érdektelenség, löttyös nagy indulatok szarságok miatt, és néha egy megszívatott, síró öregember, akit nem igazán tudok sajnálni, mert sírna inkább otthon, igaz, akkor nincs gázsi.

Az pedig különösen baba, amikor a bírónőnek álcázott valaki elkezd odafent kopogni a kalapácsával, hogy ugyan már, Havas úr, ne mondjon ilyet, az nagyon rendben van, olyan életszerű.