Péntek esti filmkoktél - Waterworld, Időzavarban, Barátság extrákkal

Nem kell túlságosan ecsetelnem, hogy miért imádjuk a péntek estéket. Vannak, akik végre a barátaikkal sörözhetnek, vagy otthon csapatnak egy jó házibulit. No, ebben nem tudunk segíteni, de ha egy jó filmre vágynak, vagy egyből háromra, akkor itt az ideje a klikkelésnek.

Ma este 21 órától a Viasat 3, a sci-fi rajongóknak kedvez egy grandiózus posztapokaliptikus őrülettel, a Waterworld-el. A film ugyan most húsz éves, de a beleölt 180 millió dollár (amivel akkor messze a legdrágább filmnek számított), feledteti az évek múlását és remek kikapcsolódást nyújt a mai napig. Érdekes módon, a korabeli kritikák rendre lehúzták Kevin Costner látomását és a mozi pénztáraknál is csúnyán elhasalt a film, így mindenki csúfos bukásként emlékszik rá, de ez egyáltalán nem igaz. A film összbevétele majd 100 millióval több volt, mint amennyibe került. A tengeri Mad Max ráadásul az évek teltével rengeteg rajongót gyűjtött és bár a forgatókönyv itt-ott kikezdhető, de az akciójelenetek sodrásába, a felépített vízi világba és a monumentális díszletekbe egyszerűen lehetetlen belekötni.

Aki maradna a pörgésnél, de inkább egy realistább történetre vágyna, annak se kell moziba menni, hiszen Denzel Washington neve garancia a jó szórakozásra. A Story 4 este kilenctől vetíti az Időzavarban (Out of Time) című 2003-ban készült krimit, amiben Washington mellett a gyönyörű Eva Mendest láthatjuk. A történet viszonylag egyszerű: Matt Lee Whitlock egy floridai kisváros rendőrfőnöke, akit mindenki tisztel és kedvel, de egy brutális kettősgyilkosságban ráterelődik a gyanú. Bár a bizonyítékok ellene szólnak, megpróbálja magát tisztázni, de ehhez versenyt kell futnia az idővel. A váratlan csavarokkal és fordulatokkal teli film fergeteges tempója egy percre se hagy minket unatkozni.

De gondoljunk most a romantikusabb beállítottságú nézőinkre is, akik a Cool TV-n este 9-től olvadhatnak el Justin Timberlake és Mila Kunis szerelmétől. A Barátság extrákkal (Friends with Benefits) egy 2011-ben bemutatott amerikai romantikus-vígjáték, ahol szinte forr a vászon a két főszereplő közti erotikus feszültségtől és már nem először kell megállapítani, hogy Timberlake az éneklés mellett tehetséges színész is. A film két gyönyörű, sikeres fiatalról szól, akik a magánéletükben már nem ilyen szerencsések. De ha egy munka már úgy is összehozta őket, úgy döntenek, hogy afféle komplikációmentes szexuális kapcsolatot létesítenek egymással. De ahogy lenni szokott, ilyen nem nagyon létezik. Legalábbis a filmvásznon nem. Bár a végkifejlet sejthető, de a film szakít a happyend felé vezető rutinszerű lépésekkel, ezáltal mindig ér bennünket egy-két kellemes meglepetés.