Schubert Szabolcs, a Madal baristája indulhat a seattle-i barista-világbajnokságon

Az itthoni országos barista bajnokság után dőlt el, hogy Schubert Szabolcs lehet az, aki egyedüli magyarként képviselheti majd hazánkat a barista-világbajnokságon. A Madal Cafe lelkes kávészakértője és készítője április 9-én Seattle-ben, a kávé amerikai fővárosában méretteti meg magát, és kel versenyre a világ többi nemzetének kávébajnokaival.

 

A barista világbajnokságon való részvétel feltétele a hazai verseny megnyerése, ezt idén februárban rendezték meg a budapesti Corinthia Hotelben a KávéBár Bazár keretein belül. Ezen a versenyen Szabolcs a Magyar Aeropress Kávékészítő Bajnokságon lett első helyezett, ezt azt jelenti, hogy a 35 induló barista közül az ő itala lett az, amely leginkább elnyerte a bírák tetszését.

A barista szakma rohamos tempóban indult hódító útjára, már hazánkban is gombamód szaporodnak a specialty (kézműves) kávézók, ahol hosszú és állandó tanulás mellett a maximalizmusra és a legjobb minőségre törekedve készítik el nekünk a baristák (kávészakértők) a kiválasztott kávénkat. Az igazi megszállottak és elhivatottak pedig képviseltetik magukat a versenyeken is, ahol nagyon nagy szerepe van az időnek és a megfelelő technikának. Szabolcs ez alkalommal 16,5g kávéörleménnyel, 85 C fokos vízzel készítette el 2 perc 40mp alatt a nyertes kenyai kávéitalt. A bajnoki titlusuhoz kávéitalával négy fordulót kellett megnyernie.

A Hollán Ernő utcai Madal Café baristája jelenleg is munkahelyén, a kávézóban készül a jövőheti amerikai kávés világbajnokságra, ahova a specialty kávészakmából induló kezdeményezés, a Brewing People, és egyéb hazai támogatók segítségével juthat ki. Drukkolunk!