Szombati programok

Szeszélyes időjárás, pihenős szombat. Nem csoda hát, ha főleg kellemes zenei szórakozást kínálunk, inkább a különlegesség kosárból. Akinek a zenemuzsika túl megeröltető lenne hétvégén, az Tarr Bélával elmélkedhet el a világ dolgain.

Tarr Béla - Retrospektív

Cirko-Gejzír, április 8-10.

A Cirko-Gejzír újra retrospektív vetítést tart Tarr Béla filmjeiből. Látható lesz a rendező legelső, még a Budapesti iskola égisze alatt készült filmje, a Családi tűzfészek, ahogy az életmű lezárásának szándékával készült, legutolsó alkotása, a 2011-ben bemutatott A torinói ló is. Műsorra tűzzük a ritkán vetített, 1981-es Szabadgyalogot, az 1987-ben forgatott Kárhozatot - amely az első közös munkát jelentette későbbi állandó írótársával, Krasznahorkai Lászlóval -, valamint a Krasznahorkai regényéből készült Werckmeister harmóniákat is. A fesztivál zárónapján, hétfőn pedig a több mint 7 óra hosszú, monumentális mesterművel, a Sátántangóval lehet elmerülni Tarr Béla világában.

U2 tribute by Station

Ellátó, április 8., 19:00

Program: 19:00 kapunyitás, 20:00 U2 by Station; 
Station-U2 tribute band: Csákvári Gábor,Csákvári László,Sajben Sajó Gábor,Lakatos Attila

Sorbonne Sexual x IDEGEN

Gödör, április 8., 19:00

"Nem vagyok különösebben a nagy mondatok híve. Mégis azt kell mondanom, hogy annyira hiszek az IDEGENben, mint a Sorbonne-ban. a léthez tapadó kockázatvállalásom voltaképpen ez a hit. Nem csak a dalok miatt, és nem csak azért mert hihetetlenül bírom a srácokat, hanem azért, mert a történeteink egy adott pontján egymást tettük azzá, amik most vagyunk. Nem volt könnyű. Ezután sem lesz az. Játszunk egy szépet, és a szeretetet a végén elrendezi, elvégre régóta ígéri." karádi geri

Nyeső Mari klubkoncert

Fészek Művészklub, április 8., 19:30

Műsoron új és rég elfeledett Nyeső Mari dalok egy szál gitárral. "Énekel, hol mint egy varázsló boszorkány, hol rekedten, mint egy jazzénekes, hol gyermeki tisztasággal, és közben ujjai varázslatosan táncolnak a gitáron, néha úgy érzed, ezt te is el tudnád mondani, énekelni, mert olyan "egyszerű", annyira ott születnek, különben is "alkotótársak" vagytok; végső soron a te érzéseidet, kételyeidet fogalmazza meg vállalható iróniával, kikacsintás nélküli kikacsintással; mert olyan pillanatokat teremt, hogy, mi, a nézők, mindannyian barátok leszünk, mert már nincsenek titkaink.

Pintér Béla, Kiss Llászló és a Kiss+4 zenekar estje // VAGY SEHOL

Mixát, április 8., 19:30

Kiss Llászló az Európa Kiadó, és URH zenekarok alapító tagja barátaival, a Kiss+4 zenekarral VAGY SEHOL címmel zenei klubsorozatot indított a MIXÁT STAGE-en. Minden alkalommal más és más meghívott vendégművésszel lépnek színpadra. Ezúttal a vendég Pintér Béla rendező, drámaíró, színész,
a Pintér Béla és Társulata vezetője, a magyar független színházi élet meghatározó szereplője.

Itt a Subtones, Magyarország legfrissebb jazz-pop szupergroupja. Jobban bólogatsz, mint valaha! Különleges felállásának köszönhetően eddig is a groove-hallgató fenegyerekek mekkája volt, de az utóbbi időben új színeket is felvettek a palettájukra. Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a dalok és a vokális zene irányába terelik a Subicz Gábor vezette zenekart. Benkő Dávid, Csízi László, Csókás Zsolt és Fonay Tibor összeszokott funk-jazz lávaként olvasztja magába az újonc tagokat és a legkülönbözőbb zenei világokat, teret adva szikár dalformáknak és a nagyívű improvizációknak egyaránt.

A torinói ló

Cirko-Gejzír, április 8., 20:30

A cím arra a lóra utal, amelyet Friedrich Nietzsche pillantott meg 1889. január 3-án, torinói lakásából kilépve. A kocsi elé kötött ló megmakacsolta magát, mire a kocsis ostorral ütlegelni kezdte. A filozófus odalépett a lóhoz, majd hatalmas zokogásban kitörve átölelte. Miután szolgája hazavitte, ágyba tette Nietzschét, aki innentől kezdve élete hátralévő 10 évét némán, szellemi leépülésben töltötte.

Az Istenes Attila dalszerző, gitáros által vezetett csapat a lendületes popzenét képviseli, sajátos szerzeményeikkel, igényes szövegvilágukkal. Pörgős popdalaikat és lírai hangulatú balladáikat ügyesen vegyíti koncertjein a nyolc tagú show band.

Free BJC Jam Session: Tálas Áron Trio

Budapest Jazz Klub, április 8., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.