Új posztert kapott a The Hateful Eight

Lassan, de biztosan gyorsul fel a már nagyon várt új Tarantino-film marketing kampánya, most például megérkezett az első karakterposzter, amin Kurt Russell és Jennifer Jason Leigh látható: előbbi a fejvadász, utóbbi a foglya.

Íme az elmélet: ha egy filmhez jól átgondolt, elegáns plakátok készülnek, amelyek képesek vissza adni mindazt, amit a készítők fontosnak tartanak közölni, akkor a film sem lehet igazán rossz. Quentin Tarantino új westernjéhez, a The Hateful Eight-hez eddig két ún. felvezetőplakát készült, az első egy, a hóban száguldó, maga után véres csíkot húzó postakocsit ábrázol, a másik nyolc, homályosan kivehető alakot a havas tájban egy faház előtt, mindkettő remek lett. Most megérkezett az első karakterposzter, amint a két legfontosabb szereplőt látjuk, a Kurt Russell által játszott fejvadászt, John Ruth-t, akit csak Hóhérnak neveznek, és a Jennifer Jason Leigh által megformált Daisy Domergue-et, a Foglyot, amint a hófödte hegyvidéken törnek előre, a szakállas, bundás Russell vállán puska, Leigh pedig picit sértődöttnek tűnik. Mögöttük 8, az indián harci festésre emlékeztető csík mutatja a szereplők számát, ebből kettő szürke – őket látjuk – a többi hat vörös. 

Nyilván hamarosan érkezik a következő páros karakterposzter – bár rendszerint ebben a műfajban külön-külön mutatják be a szereplőket -, és lehet tippelni, ki ki mellé kerül. Íme a választék: Marquis Warren őrnagy (Samuel L. Jackson), egykori uniós katonatiszt, aki Wyoming hegyei között él, Joe Gage (Michael Madsen), mogorva cowboy, Oswaldo Mobray (Tim Roth), a közeli Red Rock új hóhéra, aki amúgy brit,  Chris Mannix (Walton Goggins), katonaszökevény, aki azt állítja, hogy ő Red Rock új sheriffje, Sanford Smithers tábornok (Bruce Dern), egykori konföderációs tábornok, és Bob (Demian Bichir), a mexikói férfi, aki a Minnie’s Habberdashery nevű fogadót és postakocsiállomást vezeti a tulajdonos, Minnie távollétében. A szép kis társaság a fogadóban próbál átvészelni egy hóvihart, de mint tudjuk, kevesen élik túl az éjszakát. A The Hateful Eight – helyenként The H8ful Eight vagy The Hateful 8 – premierjét 2015 december 25.-re tűzték ki, és az első héten csakis 70 mm-es kópiáról vetítik, majd ezután kerül digitális formátumban a mozikban. A hazai bemutató dátumát viszont még nem tűzték ki. És ha másért nem, hát azért is nagyon várjuk, mert a zenéjét Ennio Morricone szerezte, aki 40 éve nem komponált westernhez.