Vasárnapi programajánló

Mintha szokássá kezdene válni, hogy a vasárnap programkínálat terén támogatni igyekszik a dolgos hétfőt, ezért csak módjával kínál őrületes eseményeket, és azt is csak polgári időben. A szombatról megöröklött banzájok után fokozatosan csúszunk át kulturából a bulikába, de azt is csak amolyan vasárnaposan, hálás öregecskén!

Föld Fesztivál

Fővárosi Állat- és Növénykert, április 19-21.

A Föld napja alkalmából háromnapos Föld Fesztivált tartanak a Budapesti Állatkertben péntektől vasárnapig. Az Állatkert és partnerszervezetei gazdag programkínálattal, sokféle élménnyel várják a gyermekeket, családokat a környezetvédelem és a természetvédelem témakörében. A Föld Fesztivál első napjával indul az Állatkertben a főszezoni állatbemutatók, látványetetések, állattréningek sorozata is.

Tavaszkert Dísznövény 2024 Szakkiállítás és Vásár

Budai Arborétum, április 19-21.

Minden, ami tavasz! Palánták, virágok, növények, kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli design alkotások, Bonsai és Suiseki Kiállítás, Arborétumi séta, Biokert látogatás, kertészeti előadások, tanácsadások, növényes és zöld programok.

Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál - Főszerepben a természetes szépségápolás

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, április 20-21.

Új, nagyobb helyszínen találkozhatok 2024-ben! A Csak a Mentes Fesztiválok új otthonra találtak, így mostantól a MoM Sport épületében találkozik a mentes világ legjava! Hazánk legnagyobb mentes és egészségmegőrző fesztivál sorozata áprilisban indítja az évet! Főszerepben a természetes  szépségápolás, így szakemberek, workshopok és előadások váltják egymást a témában.

Hangadó Junior – Milyen hangszerek vannak?

Magyar Zene Háza (Koncertterem), április 21., 10:30

Azt minden rendes gyerek tudja, hogyha fakanállal ráüt egy fazékra, akkor az megkondul. Sőt, ha ezt sokszor teszi, akkor nagy valószínűséggel a szomszéd is beszáll a muzsikálásba. (Hogy szöveggel, vagy visszakopogással, az egy külön téma! ). A legtöbb gyerek tehát már korán megismerkedik az ütőhangszerek világával. Sőt, ha még tudományosabbak akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, az idiofon hangszerek világával. (A szóvégződésre tessék figyelni a szomszéddal való eszmecserekor! ) Azonban a rendes gyerekek itt nem állnak meg, hamar felfedezik, milyen szép, öblös hangjuk lesz, ha belefújnak egy sörös üvegbe/csőbe/nagyitól kapott műanyag izébe, azaz hamar felfedezik az aerofon hangszerek működését is.

Magyarok a világban - Bartók és Amerika

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), április 21., 11:00

Bartók Béla élete utolsó éveiben írta legcsodálatosabb, a szó hagyományos értelmében gyönyörű zenéinek egy részét, amikor önként vállalt emigrációban, az Egyesült Államokban élt. Sokakban felmerült akkor is és Bartók halála után is, hogy vajon tett-e művészi engedményeket ezekben a zenékben a zeneszerző: hatott-e rá az amerikai közönség ízlése? A koncerten nemcsak erre a kérdésre keressük a választ, hanem arra is, hogy hatottak-e Bartókra az amerikai madarak (spoiler: hatottak), találkozhatott-e cowboyokkal (spoiler: a zenén keresztül talán), s persze közelebbről megismerkedünk e csodálatos zenékkel is.

Hoztunk valamit magunkból - Beck Zoltán és Grecsó Krisztián zenés irodalmi pódiumestje

Eötvös10 Művelődési Ház, április 21., 19:00

Bóbiták, Apokrifek és Balázsolások egy időutazós esten, ahol megidéződnek a mesterek, zene és irodalom találkozik és kiderül, milyen közösek a gyökereik. Az est a szerzőpáros első közös lemezére épül, de minden alkalommal hoznak valami különlegességet, meglepetést is magukkal. Irodalmi, inspirációs „játékok”, énekelt versek, mosoly, jó szó, és egy folyton megújuló, változó zenés irodalmi est. Szerző-előadók: Beck Zoltán és Grecsó Krisztián

Bartók Konzi: Énekesek bemutató koncertjei

Budapest Jazz Club, április 21., 19:00

A Bartók Béla Konzervatórium jazz-ének szakának növendékei méltán nevezhetők a magyar vokális jazz fő utánpótlás-bázisának, a legfiatalabb jazz-generációnak. Többen közülük már saját zenekarral járják a hazai klubokat és fesztiválokat. Most a tanév első felében szerzett tudásukat mutatják be tanáraiknak, diáktársaiknak, hozzátartozóiknak, és azoknak az érdeklődőknek, akik kíváncsiak a jövő jazz-énekeseire.

Tokos – Fokos – Pósfa: A népzene meghökkentő helyzetei

Magyar Zene Háza (Koncertterem), április 21., 19:30

Kollégák, most akkor ki fog játszani és mit? Jó kérdés, és ezen a koncerten a válasz sem biztos rá! Felföld (Pósfa), Erdély (Tokos), Vajdaság (Fokos) – három harcedzett banda, saját zenéjük mesterei, saját térségük kedvenc, emblematikus bandái. De vajon hogyan boldogulnak együtt, egy színpadon? A Magyar Zene Háza színpadán határon túli bandák határokat ledöntő játéka alakul ki, sok humorral és nagyon kevés biztos ponttal, leszámítva a magyar népzene közös nyelvét. A zenés szituációs játék során bármi előfordulhat: a vajdasági cimbalmos hegedülni kényszerül, s az erdélyi kontrás cimbalmon kíséri; előre nem tervezett zenei blokkok, egymásnak passzolt dallamok, váratlan zenei húzások csendülnek fel, véletlenszerűen összekevert zenei felállásban. Interaktív koncert? A zenészek számára mindenképpen. A Tokoson a Fokoson és a Pósfán kívül még egy valaki játszik a színpadon: a véletlen… Játékmester: Berecz István.

ZEP

Dürer Kert, április 21., 19:30

A holland ZEP napjaink egyik leginnovatívabb dobosa, videót több millióan nézik TikTokon és Instagramon, szólóműsorával Európa-szerte sikert arat. A fiatal srác a maga 2,04 méterével is feltűnő jelenség, de ha színpadra lép izzik tőle a terem, április 21-én pedig a Dürer Kerten lesz a sor.

Parno Graszt

Kobuci Kert, április 21., 20:00

A Parno Graszt április 19-én fehér lován vágtat be a Kobuciba, hogy megmutassa nektek, hogyan is kell igazán mulatni! Őszinte, hamisítatlan cigányzenével varázsolják igazi forgataggá közönséget ezen az estén. Zene, tánc, mulatás, Muki fia, Romano Bijo, Fújj meg a szél, Már nem szédülök, és még néhány új számok! Pálinkás szép estét kívánnak mindenkinek!

Kapolcsi-Szabó Levente Trio

IF Cafe, április 21., 20:00

Kapolcsi-Szabó Levente, Gyányi Tamás és Majsai Roland nevét elsősorban a Symbiosis 5 nevű formációból ismerheti a közönség. Jóbarátok, akik sok éve zenélnek együtt. Ezen az estén néhány saját szerzeményük mellett kedvenc jazz-sztenderdjeiket szólaltatják meg saját hangvételükkel.