Vasárnapi programajánló

A délelőtt vásárral kezdődik, aztán terráriumlakókat nézhetünk és gyerekmozit, majd késő délutántól mehet a csapatás! Csak egy szokásos vasárnap.

Piac a fekete macskához

Klebelsberg Kultúrkúria, február 18., 9:00
 

Február 18-án 9 órától ismét megrendezik a Klebelsberg Kultúrkúria alsó parkolójában és a Vinotékában a termelői piacot! 

Farsangi mulatságra hívja a családokat a Fonogram -, Gundel Művészeti- és Érték-díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter és zenekara. Kedvenc dalaikból válogatnak erre az alkalomra, felcsendül a Napsoroló, az Állati Zenés ABC, A fánkevő pocok és Az Időmanó kalandjai c. TV-sorozata legnépszerűbb dalai mellett korábban még nem játszott számok is. A családok nagy örömére vendéget is hív, Wunderlich Józsefet, a Vígszínház népszerű színművészét, akivel most először énekel duettet, illetve a kétgyermekes családapának ez lesz a debütálása gyerekeknek szóló koncert szereplőjeként.

Battle Beast: a nagyobbik Barba Negra színpadra kerül át finn heavy metal cirkusz! Az eredeti helyszínen már teltházas a Battle Beast, a Saint Deamon és az Induction koncertje. A nagy érdeklődésre való tekintettel így a koncert a Blue Stage helyett a nagy befogadóképességű Red Stage-en valósul meg 2024. február 18-án!

Lunda 3 éves szülinapi koncert

Három Holló Kávéház, február 18., 19:00

Napról napra bontogatta szárnyát a mi kis Lundánk, amely mostanra 3 éves zenekarrá cseperedett. Menj és szárnyalj velük és a csodálatos Crescendo Selecta zenekarral február 18-án, Budapesten, a Három Hollóban! Ünnepeljétek együtt a Lunda szülinapot! A csapatás garantált!

A Black Foxxes Mark Holley zenekara, ő írja a banda érzékeny és sötét dalait indie-rockba és grunge-ba burkolózva. Őszinte, gyakran betegség vagy a zord környezet által ihletett dalaikat nemcsak egyre növekvő közönségük, de a zenei sajtó is gyakran méltatja, hamarosan érkező negyedik albumukat pedig élőben is meghallgathatjátok, a Black Foxxes ugyanis február 18-án a Dürer Kertben is bemutatja azt.

A görög-magyar tagságú, Magyarországon működő Mydros és a 2016-ban indult görög Maodones egy görög bál keretében ad közös koncertet, tart közös táncházat a Zene Házában – aminek extra különlegessége, hogy a már megszűnt görög zenekar kifejezetten erre a koncertre áll össze ismét! A többezer éves tradíciók, a görög városi zene, a hagyományos népzene, a makedón régió tradicionális zenéje is megszólal ezen a… maradjunk annyiban: nagyon nagy görög bálon!

A "3" nevű zenei formáció egy kísérleti jazz együttes. Wahorn egy ikonikus név és egy ikonikus kiállás!

À‎báse

Müpa (Fesztivál Színház), február 18., 20:30
 

A Jazz Showcase záró koncertjén a kör bezárul, a világ pedig kitárul. Vasárnap is a jövő zenéjét halljuk, amelyben négy kontinens képviselteti magát. A Bognár Szabolcs billentyűs-producer vezette À‎báse évek óta meghatározza az európai jazz-hiphop-afrobeat szcénát, s hogy mi a titka sikerének, annak megfejtésére most a Fesztivál Színház közönsége is kísérletet tehet. Ehhez ráadásul a csapat legújabb, Awakening című lemezének anyaga szolgáltatja az alapot.