Vasárnapi programok

A vasárnap a gyerekekkel kezd a cirkuszban, majd a hamvadó öregekre is gondol egy kicsit. Aztán menni kell moziba, hogy a végén táncoljunk és énekeljünk a mikrofonba!

Ice Kingdom-Jégkirályság

Fővárosi Nagycirkusz, március 19., 15:00

Látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és egy az egész család számára izgalmas mesevilággal készül januártól a Fővárosi Nagycirkusz! Januártól egy ukrán társulat lép fel Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában Jégkirályság című műsorukkal. A szünettel együtt 120 perces előadás egy varázslatos mesevilágba kalauzolja a közönséget. A bűbájos lények nem csak piruetteket és jégtánc elemeket mutatnak be a jeges porondon, hanem lenyűgöző artistaszámokat és bájos kisállatokat is. A magyar cirkuszművészetet a világhírű, többszörös Guinness-rekorder érdemes művészek, a Rippel Brothers képviseli emelőszámukkal.

A tizenöt éve működő Kolimusical Színpad társulata ezúttal a régi idők hangulatát idézi meg. Az est alkalmával régi magyar filmslágereket, sanzonokat és kuplékat hallhat a közönség. Az előadás rendezője, egyben a társulat vezetője: Sápszki Attila.

Mennem kell

A fiatal házaspár, Strahinja és felesége, Ababuo, a menekültválság kezdetén hagyták el Ghánát. Németországig jutottak, ahonnan Belgrádba visszatoloncolták őket. Lehet, hogy Szerbia nem Németország, de a férj, Strahinja mindent megtesz, hogy új életet kezdjen. Keményen dolgozik a menedékjog megszerzésén, labdarúgóként próbálkozik egy helyi klubnál, és a Vöröskeresztnél önkéntesként dolgozik. A menedékjog megszerzése azonban hosszú folyamat. A szenvedélyes feleség, Ababuo Londonban szeretne színésznő lenni, és egyre inkább elege lesz abból, hogy évek óta várnak arra egy menekülttáborban, hogy legálisan jussanak el Nyugat-Európába.

Programok a We Love Budapest ajánlásával

A hétvége a kultúráé, de szerezhettek ihletet is különböző vásárokon az otthonotokhoz, a Star wars, Marvel, Dc comics és Lego rajongóinak pedig a IV. GeekCon-on a helyük. A szelesebb időjárásban sem kell otthon maradni, vasárnap egy gőzgombóccal melegíthetitek fel a lelketeket.

KÖZbejárás – színház- és várostörténeti séta

Mi volt az Örkény Színház helyén 500 éve? Miként nyerte el mai formáját a Madách téri épület? És mi minden történik most a zegzugos színházi terekben? Vajon van-e a színháznak fantomja, s ha igen, milyen formában jelenik meg?



A március 19-ei KÖZbejáráson a színházi üzem működésébe és történeti kialakulásába is  bepillanthatunk kulisszajárás közben, Görbe Márk művészettörténész és Neudold Juli, az ÖrkényKÖZ műhelyvezetőjének vezetésével.
 
Buzási Kamilla: Itt bárki maradhat – bemutató

Egy összeszokott társaság és egy jövevény, majd még egy. A legteteje a legalja, a szarvas őz, a fa nem bohóc, a menyét nem mókus, de a kalács vajas. Ragad a padló, annyira, hogy mindenki ott ragad, aki belép a lakásba. Illetve, ha nem a padló miatt, akkor miért vajon? Egy kicsit mindenki ragad, egy kicsit mindenki koszos, egy kicsit mindenki vicces, egy kicsit mindenki borzaszt. Lengyelül és franciául pedig egyikünk sem tud. Az ember ide kerül, ide szokik, ideragad, itt marad, mert itt bárki maradhat.



Március 19-én a MANYI-ban nézhetjük meg az Itt bárki maradhat című előadást, amelyet Buzási Kamilla írt és rendezett. 

Gőzgombóc nap a Majorban

A gőzgombócot nem lehet nem szeretni. Ebből kiindulva szentelnek egy teljes napot ennek az  édességnek a budaörsi Majorban, március 19-én, idén utoljára. Hüttehangulatra, szilvalekváros és nutellás gombócokra számíthatunk.

 

60 évvel ezelőtt csendült fel először az ikonikus Bond főcímzene, hiszen 1962. október 5-én mutatták be az első James Bond filmet, a Dr No-t. Az eltelt hat évtizedben már huszonöt James Bond film készült, és Sean Connery mellett olyan színészek alakították a 007-es ügynököt, mint George Lazenby, Roger Moore, Pierce Brosnan, Daniel Craig, és a filmek főcímdalai is szinte mind világslágerek lettek.

A hazai jazz jól ismert szereplőit felvonultató zenekar mindig remek hangulatot varázsol az iFbe. Műsoruk a saját szerzeményeken túl a hard bop korszak meghatározó kompozícióira épül, melyet olyan legendás előadók képviseltek, mint Wayne Shorter és John Coltrane.

A Queensrÿche hangjaként ismert Geoff Tate európai turnéra indul, de nem is akármilyen apropóból: a zenekar történetének legsikeresebb lemeze, az „Operation:Mindcrime“ idén ünnepli a 35. szülinapját!

Lámpás, március 19., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.