Virtuális hétfő

Színház és zene. Ennyi maradt, vagy éppenséggel ennyivel kezd az ünnepi hét előtti hétfő. Mindenkinek a nézőpontjára bízom, de az biztos, hogy unatkozni nem fogunk. A különböző műfajok lehetővé teszik, hogy a hangulatunknak megfelelően szórakozzunk ezen a napon is.

ZENESZÍN - Varga Livius beszélget és zenél Leskovics Gáborral

Online, december 14.,  9:00

A ZENESZÍN sorozatban Varga Livius (A kutya vacsorája, Quimby) beszélget zenészekkel nem csak zenéről. És nem csak beszélgetnek, hanem zenélnek is! Vendég: Leskovics Gábor - Lecsó (Pál Utcai Fiúk, Kiscsillag) zenész, énekes.

Balázs János (zongora) - Dubrovay László zeneszerző összes zongoraműve II.

Online, december 14.,  18:00

Dubrovay László műveit Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész játssza. Az est műsorvezetője Juhász Előd lesz, aki a zeneszerzővel és a zongoraművésszel is beszélget. A hangversenyt a Pesti Vigadó díszterméből élőben közvetítik a Magyar Művészeti Akadémia hivatalos YouTube-csatornáján keresztül, az MMA Facebook-oldalán és honlapján is.

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Jukka-Pekka Saraste, km.: Baráti Kristóf (hegedű)

Online, december 14.,  18:50

A Filharmónia virtuális koncerttermében december 14-én a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyét hallhatja a közönség. 

PannON OtthON: Égi vándor

Online, december 14.,  19:00

Benkő László emlékére. Az OMEGA legnagyobb slágereit felhasználó új magyar musical elsősorban az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis című nagylemezek lírai rock-scifi történetére alapoz.

Pinceszínház: Meghallgatás

Online, december 14.,  19:00

December 14-én, hétfőn este 19.00 órától otthonról, maszk nélkül részesülhetnek színházi élményben követhetik nyomon egy színészházaspár lélektani fordulatokban gazdag történetét. A Meghallgatás története Bogár Elláról, az ünnepelt színésznőről és Láng Leonárdról, a tehetséges, ám sikertelen színművészről szól.

Táncműhely #03 - Bakó Gábor: Színpadi jazztánc - táncóra

Online, december 14.,  19:00

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg. Így 7 héten keresztül minden hétfőn este 7 órától táncolhatsz Bakó Gáborral, Békési-Szombati Anettal, Grecsó Zoltánnal és Keresztes Patrikkal.

Dante

Online, december 14.,  19:00

Krómozott fémlap helyett a rozsdás csavar feje, első kiadású Ady kötet, az új kés helyett öregapád bicskája. Talán ez a Dante-életérzés. A dalok nagyrészt Máté verseit vették alapul, amiket többnyire Domán álmodott kottára. A páros 2018-ban kezdte lefektetni a zenekar alapjait, egy színészlakás konyhájában.

Jászai Mari Színház: Tartuffe

Online, december 14.,  19:00

Molière halhatatlan, örök érvényű komédiáját Parti Nagy Lajos varázsolta lendületesen maivá.

Budavári Evangélikus Szabadegyetem: Beethoven bolygói – Gondolatok születésének 250. évfordulóján

Online, december 14.,  19:00

A Budavári Evangélikus Szabadegyetem következő alkalmát 2020. december 14-én, hétfőn 19 órai kezdettel tartják online közvetítéssel a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook oldalán.

Békéscsabai Jókai Színház: Hotel Mimóza

Online, december 14.,  19:00

A Hotel Mimóza fordulatos komédia, amelyből nemrég film is készült, Párizs és Franciaország színházai után már eljutott Európa nagyvárosaiba is.

ONLINE Pepita Karantén Party

Online, december 14.,  20:00 

A közös tánc élményét nélkülözni kell, de ez nem jelenti azt, hogy egymást is! Egy nagy közös beszélgetésre várnak mindenkit minden hétfőn este! Mire van szükséged, ha szeretnél csatlakozni? Zoomon keresztül vehetsz részt az eseményen, töltsd le az appot! Minden hétfőn 19.50-kor teszik közzé a linket, amin keresztül be tudsz csatlakozni a beszélgetésbe!