Visszatérő szerda

Nem mondanám rendhagyónak mai napunkat, és de mégis! Több régi, ismerős szerdai foglalkozás tér vissza eredeti csapásába, ám két egynapos fesztivál színesíti tovább e napot. És még a japánok is! Aztán mintha dzsessztakaróba göngyölték volna a tavasz kezdetét! Kinek kell hétvége, ha ilyen a közepe?

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, március 2., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával. 

Fonó Szerda táncalkalmainkra olyan kezdő és haladó táncosakat várnak, akik tánctanfolyam keretében szívesen elmélyítenék ismereteiket egy-egy tájegység táncát illetően. Az élőzenés tanítás kezdő és haladó csoportban párhuzamosan folyik, majd egy közös énektanulással és össztánccal zárul. Várnak minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül!

Emile nagyon szeretne már felnőni és normális életet élni, de ott ragadt ezeréves családi lakókocsijukban szeszélyes testvérével és bohókás szüleivel, akik ugyan bájos párost alkotnak, de valahogy mindig képesek kínos helyzetbe hozni. Amikor Pauline, Emile középiskolai szerelme elhívja a fiút Velencébe, hogy nézze meg a fellépését, a srác apja tökéletes lehetőséget lát az alkalomban arra, hogy az egész család kikapcsolódjon.

Ki volt Czóbel Minka? Hogyan kapcsolódik az LMBT történeti hónap tematikájához? Miért hullott ki szinte teljesen az irodalmi kánonból? Mi volt vele a baj? Rosszul írt? Egyik versében azt írta: „Légy bűnös, vétkes, szennyes, gyönge, Csak ne erősebb, csak ne más.” Miben állt ez a másság? Miért zsúfolta tele költeményeit fura nőalakokkal, boszorkányokkal, apácákkal? Miért égetnek el valakit azért, mert szárnya volt?

A jazzköltészet lényege, hogy a zenész improvizál arra a versre, amit a költő előad. A zenész nem a versek között játszik, hanem a vers elhangzásával egy időben, a vers ritmusának megfelelően vagy azt ellenpontozva improvizál.

Rieger Rhodes Quartet, Gyémánt Bálint Trio, Nagy-Babos Rebeka Quartet

Open Mic Wednesdays @Pótkulcs

Pótkulcs, március 2., 21:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.