Wilson kontra Wilson - Testvérharc a tévében

A Wilson-tesók kedvelőit vasárnap este rendesen elkényezteti a Super TV2, amely két egymás utáni filmben szerepelteti Owent és Luke-ot. De melyikük a vonzóbb? Válasszon ön is hamar!

Az enyhén szőke herceg beütésű Owen Wilson egyik legtesthezállóbb szerepe az Apádra ütök megváltó-komplexusos bájgúnára volt, de felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi egyéb romantikus és kevésbé romantikus komédiában mosolygott elbűvölően. Legviccesebb mozijának mégis a komolynak szánt Anakonda számít, amelyben a címszereplő általi elnyeletését maga Jennifer Lopez konstatálta visítva. Nem várta jobb sors az Armageddonban sem, de szerencséjére értelmesebb feladatokat is kapott. (Például mint a Woody Allen-féle Éjfélkor Párizsban Gilje.) A ma is látható Ellenséges terület Chris Burnettjeként nem vigyáz, hogy mit kíván, ezért meg is kapja a kemény háborús akciót, aminek köszönhetően Ryan közlegény light-tá változik. Felettese, Gene Hackman mindenképpen ki akarja hozni a pokolból, ahol kúszik, rohan és Schwarzi-módra lesz talpig sáros.

E hősies darab talán némi előnyt szerez az idősebbik Wilsonnak, de szavazás előtt még érdemes megtekinteni az utána következő Elhagyott szobát, amelyben Luke küzd az túlélésért. A hasonló arcszerkezetű, ám barna hajú öcsi is túl van pár vígjátékon (Ennivaló a csaj, Doktor Szöszi, A szuper exnőm) és egyéb műfajú alázott (Charlie angyalai) vagy dicsért (Börtönvonat Yumába) alkotáson, Antal Nimród lepattant motelben rémüldözős, kis költségvetésű thrillere pedig a jobb választásai közé tartozik. Kate Beckinsale válás szélén álló, tragédia sújtotta férjként elég meggyőzően teper kapcsolatáért, na, meg annál jóval többért.

Megállapíthatjuk, hogy az Ellenséges terület és az Elhagyott szoba egyaránt férfias helytállás közben láttatja a fivéreket, ezért is olyan nehéz köztük dönteni. Vagy lehet, hogy inkább könnyű, mert egyik se kéne, még ha ők is lennének a Föld utolsó két pasija? Esetleg mindketten csodálatosak ezért gondolkodni sem érdemes a kérdésen?

A PORT.hu ajánlja:

Ellenséges terület, SUPER TV2, január 10., 19.30
Elhagyott szoba, SUPER TV2, január 10., 21.35