5 bizarr dolog, ami véletlenül került bele a filmekbe

Azóta viszont majdnem olyan híres lett, mint maga a film.

Nincs olyan, hogy tökéletes pizza, ahogy tökéletes film sincs, még akkor sem, ha az alkotók mindent megtesznek ezért. Mindig marad valami a háttérben, amit nem vesznek észre, de szerencsére a nézők igen, és ezek néha kifejezetten bizarr dolgok. Lássunk most ebből ötöt!

 

Az akasztott ember (Óz, a csodák csodája, 1939)

Ez talán minden idők egyik leghíresebb városi legendája. A híres-hírhedt Óz-film azon jelentében, mikor Dorothy, a Madárijesztő, a Bádogember és Totó vidáman elindulnak a Sárga úton a varázslóhoz (ekkor még nincs velük a Gyáva Oroszlán), a nézők valami nagyon nyugtalanító dolgot szúrtak ki a háttérben:

úgy tűnik, mintha egy emberi alak himbálózna a fán. Sőt, mintha fel lenne akasztva.

Az egyik legnépszerűbb magyarázat az volt, hogy az egyik törpenövésű színész akasztotta fel magát, mivel depresszióba esett a viszonzatlan szerelem miatt. Állítólag az 1989-ben megjelent, 50. évfordulós VHS-kiadáson még az is látszik, ahogy leugrik a fáról. A Metro-Goldwyn-Mayer újramaszterelte a filmet az 1998-as kiadáshoz, amin már sokkal jobban látszik a háttér, és úgy tűnik, hogy ami a fák közt van, az nem is egy himbálózó alak, hanem egy nagy madár. Ez persze csak olaj volt a tűzre: többen is azzal érveltek, hogy az MGM meghamisította felvételt, hogy eltusolják az öngyilkosságot. Mások meg azt a elméletet látták igazolni a madárral, hogy a forgatásra állatkerti állatokat is bevittek. Az akasztott ember-elmélet ellenzői azt mondják, hogy a jelenet forgatásakor más színész nem volt a stúdióban, de ha mégis így lett volna, a díszlet nem bírta volna el senkinek a súlyát.

 

„Hé, Malkovich, ezt kapd el!” (A John Malkovich menet, 1999)

Elég sok meglepő pillanat van Spike Jonze filmjében, ide tartozik az is, amikor John Malkovich megy az utcán, és

egy elszáguldó autóból valaki hozzávág egy sörösdobozt, azzal a felkiáltással, hogy: „Hé, Malkovich, ezt kapd el!”

Bár úgy tűnik, hogy az, hogy a színészt fejebe dobják egy sörösdobozzal, benne volt a forgatókönyvben, a hozzá társított beszólás már nem. A rendező a film audiokommentárjában elmesélte, hogy a filmben dolgozó statiszták becsempésztek egy láda sört, és „alaposan beszittyóztak”. Jonze elmondta, hogy ezért a mondatért a dobozdobáló más fizetési kategóriába került, így napi 100 dollárról 700 dollárra emelték a fizetését.

 

A titokzatos árnyalak (A kör, 2002)

A Naomi Watts főszereplésével készült horror-remake már önmagában egy városi legendát mutat be (aki megnézi a videókazettát, az kap egy telefonhívást, és hét nap múlva meghal), de még ezt is sikerült megfejelni azzal, hogy a nézők is körítettek egy városi legendát a film egyik jelenete köré. Amikor Noah (Martin Henderson) felveszi a padlóról az alvó Aidant (David Dorfman), és elindul vele, a háttérben nagyon furcsa dolog történik:

a megvilágított, függönyös ablakkeret mögött hol feltűnik, hol pedig eltűnik egy árnyalak

(a fenti videón 1:12-től látható). A legvalószínűbb magyarázat, hogy egy stábtag rosszkor volt épp rossz helyen, de vannak akik abban hisznek, hogy egy kísértet látogatta meg forgatást, ami állítólag nem ritka a horrorfilmek esetében.

 

A cowboykalapos fickó (A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka, 2003)

Nincs is izgalmasabb, mint egy fordulatosan lezárt film (a lenti cikkünkben találhatsz is párat), arra viszont valószínűleg senki sem számított, ami A Karib-tenger kalózai végén történt. Miután Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) visszaszerezte imádott hajóját, a Fekete Gyöngyöt, utasítja a kalózcsapatot, hogy lássanak munkához a fedélzeten. De biztos, hogy csak kalózok vannak a hajón?

A fenti videóban, 0:21-nél te is láthatod, hogy egy cowboykalapos potyautas is tartózkodik a Gyöngyön.

Mivel ez még a franchise első része volt, lehetett találgatni, hogy ez vajon egy rejtett utalás, vagy egy új karakter, akit a későbbiekben fognak bemutatni? Ennél jóval valószínűbb viszont – pláne, hogy sosem voltak cowboyok a Karib-tenger kalózai-filmekben –, hogy a fickó csak egy eltévedt stábtag.

ezt említettük fentebb

Az 5 legjobb filmes befejezés

A jó finálé legalább olyan fontos, mint egy jó nyitójelenet. A Truman show, a Memento és a Szemtől szemben esetében minden tökéletesre sikerült.

Tovább

 

A megdermedt gyerekek (Mindennek mennie kell, 2010)

Will Ferrell a Mindennek mennie kell című filmmel próbált belekóstolni a drámába a rengeteg komikus szerep után, ám még így is jutott egy abszurd jelenet a filmbe. Miközben Laura Dernnel beszélget a tornácon,

a kertben játszadozó gyerekek az egyik snittben teljesen lemerednek a műanyag padon, miközben a felnőttek tovább beszélgetnek.

Na most, vagy az történt, hogy szóltak a gyerekeknek, hogy legyenek nagyon fegyelmezettek a forgatáson, és ők túlteljesítettek; vagy az utómunkálatok során egy állóképet illesztettek be a háttérébe, ami megmutatta, hogy melyik helyszínen játszódik a jelenet, majd ezt végül ottfelejtették. Bármi is történt, elég fura, hogy ez senkinek sem tűnt fel az utómunka során.

(via Looper)