5 szerelmi jelenet, amit piszkosul megbántak a színészek

Minden érzéki pillanat mögött ott a kiábrándító valóság.

A filmek néha extrém módon tudják ábrázolni a szerelmi együttléteket: uszodában, könyvtárban, vagy épp az űrben esnek egymásnak a szereplők. Mindez olyan természetességgel történik, mintha ez volna a világ legkézenfekvőbb dolga. Ám egy-egy ilyen jelenet mögött mindig ott szendereg a kiábrándító valóság: a színészi munka egyik kellemetlenebb része a szerelmi jelentek forgatása. Hogy mennyire az, arra következzen pár példa: íme öt színész, aki cefetül megbánta már a leforgatott szerelmi jelenetet.

 

Jason Biggs az Amerikai pite egyik jelenetét bánja

Rögtön csalunk egy picit, ugyanis itt nem két személy szerelmi együttlétéről van szó. De nem is egy kamasz srác és egy pite közös kalandjáról, ahogy elsőre sejtenéd. Nem, a Jimet alakító színész, Jason Biggs nem azt bánja a 90-es évek kultikus kamaszvígjátékából, amikor egy süteményen gyakorolta a szerelmi légyottot. Arról a jelenetről van szó, amikor beszerel egy webkamerát Nadia (Shannon Elizabeth) hálójába, majd a fiúk együtt nézik az adást, amint a lány éppen önkielégítést végez. Biggs számára ez a pillanat az, amit borzasztóan bán a filmben, hogy tudta nélkül meglesték a neten keresztül a lány intim pillanatát. Miként mondta:

„Ezt ma már nem csinálnám meg, és nem is lehetne megcsinálni. Teljesen elfogadhatatlan lenne. Ma már más a közbeszéd a szexről és a kamaszokról, mint akkor, így az erről szóló művészetnek is másnak kell lennie.”

 

Kristin Davis is bán már egy szeretkezést a Szex és New Yorkból

Forrás: HBO

 

Egy olyan sorozatban is lehetnek kínos pillantok, ami amúgy tényleg magáról a szexről szól. Az egyik ilyet a Charlotte-ot alakító Kristin Davis idézte fel:

mikor a karaktere összejött a harmadik évadban Alexander Lemley befektetési bankárral, és lefeküdtek, azt kifejezetten utálta.

A fickó ugyanis egy igazi képmutató: az utcán egy úriember, az ágyban viszont előszeretettel ócsárolja a nőket aktus közben. A Lemley-t alakító színésznek (Christopher Orr) a csúcsponton kifejezetten becsmérlő szavakat kellett a lány arcába ordítani. „Nagyon-nagyon utáltam. Tényleg nagyon gyűlöltem” – mondta Davis a jelenet forgatásáról.

 

Jennifer Lawrence-nek bűntudata volt

A színésznő pályájának első szerelmi jelenete az Utazók című filmben volt, nem is akárkivel: Chris Pratt-tel. Ám bármennyire jól sikerült a felvétel, a színésznő számára kifejezetten kényelmetlen volt a forgatás, sőt, bizarr élményként emlékszik vissza rá. Ennek oka, hogy Lawrence bűntudatot érzett, mivel Pratt akkoriban épp házas volt, Anna Faris színésznő volt a felesége.

„Ez volt az első alkalom, hogy megcsókoltam egy nős férfit, és borzasztó érzés ez a bűntudat a gyomromban."

Ráadásul Lawrence-t a későbbiekben is kísértette ez a jelenet, mivel amikor 2017-ben Pratt és Faris bejelentették, hogy válnak, az az alaptalan pletyka keringett, hogy neki is köze lehet hozzá.

ez is érdekelhet

6 galaktikus szeretkezés, amelyet nem könnyű elfelejteni

Lehet szokatlan, groteszk, éteri vagy manipulatív, a szeretkezések mindig valami esszenciálisat mutatnak meg a filmekben. A sci-fi műfajában pedig a határ a csillagos ég.

Tovább

 

James Bond és korkülönbség

Ha van igazi nőfaló a filmtörténelemben, akkor a 007-es biztos versenyben van a címért. De még neki sem megy mindig tökéletesen az ágyjelenet. Roger Moore utolsó, hatodik Bond-filmje volt az 1985-ös Halálvágta. A színész ekkor 57 éves volt, és David Niven mellett ő volt a legidősebb színész, aki eljátszotta a szerepet. De nem csak emiatt fontos Moore életkora, mivel

ebben a filmben volt a legnagyobb a korkülönbség a titkos ügynök és az egyik lány közt, akit elcsábít.

May Dayt a modell és zenész Grace Jones alakítja, aki 20 évvel volt fiatalabb Moore-nál, ami bizony okozott némi feszültséget. Ráadásul arról is mesél az emlékirataiban, hogy Jones hangosan hallgatta a zenét a szomszédos öltőben, és a színész hiába kérte, hogy halkítsa le, ez nem történt meg. Moore erre mérgében a közös falhoz vágott egy széket. Minden bizonnyal ez sem segítette elő, hogy ellazuljanak a közös szexjelenet felvételén.

 

Margot Robbie és egy halom lóvé

Forrás: Pro Video

 

A Wall Street farkasa című filmben több emlékezetes szerelmi jelenet is van Margot Robbie és Leonardo DiCaprio közt, de az egyik szó szerint nyomot hagyott a színésznőn. Arról van szó, amikor Robbie egy halom pénzen hempereg: ez a mutatvány ugyanis nem várt sérülésekkel járt. „Millió kis vágás lett a hátamon a sok pénztől” – mondta a jelenet forgatásáról a színésznő. A stáb szerint úgy festett, mint aki millió csapást kapott.

„Nem olyan jó móka ez, mint elsőre látszik. Ha valaki azt tervezi, hogy egy halom pénz tetején fog szeretkezni, most szólok: ne tegye!”

- tette hozzá Robbie.

 

(via Looper)