5 sztár, aki egykor vetkőzésből élt

A napokban Javier Bardem sztorizgatott rövid sztripperkarrierjéről, de a spanyol színész nincs egyedül: vannak még páran a celebvilágban, akik kipróbálták magukat sztriptíztáncosként.

Chris Pratt

A galaxis őrzői-filmek sztárja vetkőzős karrierje sokkal kevésbé sikeresnek mondható, mint színészi pályája, ezért nem is tartott túl sokáig. Egészen fiatalon, 18 éves kora körül, Pratt saját bevallása szerint mindenféle szokatlan munkát elvállalt – és az egyik ezek közül a chippendale-kedés volt. A későbbi sztár főleg lánybúcsúkon és szülinapokon lépett fel.

„Mindig is szerettem meztelenkedni, szóval úgy gondoltam, miért ne kérnék érte pénzt”

– mesélte egy interjúban. Pratt ugyanakkor nem lehetett olyan nagyon jó sztripper, mivel amikor jelentkezett egy sztriptízbárba, oda nem vették fel, a privát bulikkal meg 40 dollárnál alkalmanként sosem tudott többet összeszedni. Ráadásul volt egy olyan bizarr eset, amikor egy barátja nagymamájának a szülinapján kellett fellépnie...

Chris Pratt A galaxis őrzőiben. Forrás: Fórum Hungary


Lady Gaga

Amikor a ma már szupersztár énekesnő még csak kis klubokban lépett fel New York Lower East Side negyedében, arra is volt példa, hogy levetkőzött a megélhetés érdekében. Gaga ugyanakkor nem vette le magáról az összes ruhát, úgynevezett „burlesque show”-kat adott – az édesapját azonban már a fehérneműben táncikálás is kikészítette.

„Sokkal több pénzt össze tudtam szedni sztriptíztánccal, mint pincérkedéssel.

Ráadásul nem is mutattam meg túl sokat magamból, mivel burlesque táncos voltam. A családom európai, szóval semmi kivetnivalót nem találtam ebben, és nem is csináltam a színpadon semmi perverzet. De az apám máshogy gondolta...” – nyilatkozta a művész.

Lady Gaga a 2017-es Coachellán. Forrás: Christopher Polk / Getty Images for Coachella


Brad Pitt

Nem tudni, mennyi pénzt keresett vele (ha egyáltalán), inkább poénnak tűnik a dolog, gigasztárrá válása előtt mindenesetre Brad Pitt is vetkőzött egy ideig. Ő nem szólóban adta elő: egy Dancing Bares (kb.: Táncoló Csupaszok) nevű csapatnak volt a tagja, amit heten alapítottak a főiskolai fiúszövetségben, amelynek a tagja volt. „Amikor egy lány betöltötte a 21-et valamelyik lányszövetségben az egyetemen, a Csupaszok beültették egy székbe, előjöttek pucér fenékkel, a fejükön párnahuzattal, és ellejtettek a számára egy koreográfiát. A lányok mindig nagyon nevettek közben. Egyszerűen szuper volt!” – számolt be róla egy Thomas Whelihan nevű férfi, aki egykor Pitt fiúszövetség-beli tagja volt.

Mondjuk a fejre húzott párnahuzat kissé betegesen hangzik...

Brad Pitt a Thelma és Louise-ban. Forrás: InterCom


Channing Tatum

Talán nem mindenki tudja, de Tatumöt nem kizárólag kidolgozott felsőteste miatt válogatták be a Magic Mike-ba, hanem mert komoly tapasztalatokkal bírt vetkőzőfiúként. Sőt, a forgatókönyvet is – habár nem ő írta – részben az ő élményei ihlették. Miután még 19 éves korában kimaradt a Dél-Floridai Egyetemről, megpróbálkozott a professzionális vetkőzéssel. Olyan komolyan nyomta az ipart, hogy még pár, sztrippereknek szóló konferencián is részt vett a kilencvenes években. Olyan magasra azonban sosem sikerült jutnia, mint később színészként.

„Egy jó este olyan 150 dolcsit hoztam össze,

egy rosszabb este úgy hetvenet. De olyan is volt, hogy csak ötvenet” – mondta egy, a The Hollywood Reporternek adott interjúban.

Channing Tatum a Magic Mike-ban. Forrás: Big Bang Media.


Diablo Cody

Diablo Cody nem a külsejével keresi a kenyerét, hanem Oscar-díjas forgatókönyvíróként ismerjük (olyan filmek scriptjeit jegyzi, mint a Juno, az Ördög bújt beléd, a Pszichoszingli vagy a Pszichoanyu), de ő is az egykori sztriptízesek sorát erősíti. Sőt, az alkotónak nem is ez az eredeti neve: Brook Busey-Maurióként anyakönyvezték, csak megtartotta sztripperként használt nevét, a Diablót azután is, hogy már hátat fordított a biznisznek. És egyébként az egyik legérdekesebb meglátás is tőle származik a vetkőzéssel, illetve a lélek lemeztelenítésével kapcsolatban.

„Sokkal meztelenebbnek érzem magam íróként, mint annak idején sztriptízesként éreztem.

Amikor vetkőztem, érzelmileg nem érintett meg a dolog, mert nem volt olyan jelentős esemény az életemben. De amikor megnéztem a Junót, volt olyan rész, amikor eltakartam a szemem az ujjaimmal, annyira felkavart a személyessége” – vallotta be Cody.

Diablo Cody a 2008-as Oscar-gálán. Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images



(via Ranker)