8 színész, aki meglepő dolgokat íratott bele a szerződésébe

Ha valaki elég nagy sztár, akkor kérhet (majdnem) bármit, a producerek teljesíteni fogják.

Talán már hallott mindenki a Van Halen elhíresült M&M-szerződéséről: népszerűségük csúcsán a rockzenekar tagjai a fellépési helyszínekkel kötött szerződéseikbe belefoglaltak egy olyan kiegészítést, amely előírta, hogy egy tál olyan M&M-et kell biztosítani számukra, amelyben nincs barna cukorka. Ha ennyire extrém esetek nincsenek is a hollywoodi színészek szerződéseiben, azért akad jó pár említésre méltó furcsaság.


Jamie Foxx

Forrás: UIP-Duna Film

 

Jamie Foxx 2004-ben elnyerte az Oscar-díjat a Ray főszerepéért, és bár még korábban szerződött le a Miami Vice-hoz, amikor a film forgatása elkezdődött, fizetésemelést követelt, hogy több pénzt keressen, mint filmbeli partnere, Colin Farrell.

Ebben persze még semmi furcsaság nincs, de Foxxnak egy olyan szerződési kikötése is volt, hogy nem hajlandó repülőn vagy hajón játszódó jeleneteket forgatni. Foxx "félt a hajóktól, félt a repülőgépektől – sok olyan helyzet volt, ahol féltette magát" – nyilatkozta utólag egy stábtag. Érthető, hogy el akarta kerülni a veszélyt, de akkor miért írt alá egy drogkereskedelemről szóló filmhez, amely a tengerpartjáról ismert Miamiban forgott? A slusszpoén: a film eleve az ő ötlete volt.


Vin Diesel , Dwayne Johnson és Jason Statham

Forrás: UIP- Duna Film

 

Sokan feltették már a kérdést, hogy ki nyerne, ha a Halálos iramban szereplői közül egymásnak ugrana Dom Toretto (Vin Diesel), Luke Hobbs (Dwayne Johnson) és Deckard Shaw (Jason Statham), de ezt valószínűleg soha nem tudjuk meg. A legtöbb közös Halálos iramban-filmjüknél olyan szerződést írtak alá, amelyhez egy úgynevezett "egyenlő fájdalom" záradékot csatoltak.

Diesel például nem akarta, hogy úgy tűnjön, mintha a Statham karakterével való harcból ő kerülne ki több sérüléssel. De miután megpróbáltak minden egyes ütést számon tartani, és rájöttek, hogy ez túl sok erőfeszítést igényel, Diesel és a kollégái kitalálták az "egyenlő fájdalom" záradékot, amely lényegében azt mondja ki, hogy egyikük sem távozhat úgy a harcból, mintha vesztett volna. Ez a záradék az oka annak, hogy Toretto, Hobbs és/vagy Shaw között egyetlen harc sem végződik úgy, hogy egyértelmű győztest lehessen hirdetni – a küzdelmeket mindig megszakítja valami, még mielőtt elérnének egy olyan ponthoz, ahol valakinek nyernie vagy veszítenie kell.


Jack Nicholson

Forrás: InterCom

 

Jack Nicholson legokosabb húzása az volt, hogy elfogadta a fizetéscsökkentést, mielőtt aláírt Tim Burton Batmanjéhez, cserébe százalékot kért a film bevételeiből – ami végül nagyon-nagyon gazdag emberré tette.

De nem ez volt a szokatlan kitétel a szerződésében, hanem az, hogy mindig akkor kapjon kimenőt a forgatásról, amikor az L.A. Lakers kosárlabdacsapata hazai meccset játszik. Nicholson megszállottja a Lakersnek, és amikor a Batman forgatása Los Angelesből Angliába költözött, Nicholson követelte, hogy minden Lakers-meccset vegyenek fel és juttassanak el hozzá, minél előbb.


Barbra Streisand

Forrás: MOMKult

 

Még a legikonikusabb hollywoodi és Broadway-sztároknak is szükségük van arra, hogy időnként használják a fürdőszobát, és nem kivétel Barbra Streisand sem, aki megköveteli, hogy minden általa használt mellékhelység jól felszerelt legyen.

Streisand elvárja, hogy minden számára biztosított privát fürdőszobát barackszínű WC-papírral (hogy illeszkedjen a bőrszínéhez) és barackszínű törölközővel szereljenek fel. Különleges dizájner állólámpákat is kér, és azt is megköveteli, hogy minden WC-csészét, amelyet az adott helyen töltött ideje alatt használ, rózsaszirmokkal töltsenek meg.


Eddie Murphy

Forrás: Matt Winkelmeyer/FilmMagic

 

Eddie Murphy karrierjének voltak hullámvölgyei az elmúlt 20 évben, főleg azért, mert Hollywoodban már szinte senki nem akar vele dolgozni, de még mindig hatalmas befolyással bír a filmiparban, köszönhetően annak, amit eddig elért.  Amikor Murphy filmet forgat, követeli, hogy a lakókocsiját vadonatúj tárgyakkal töltsék meg. Friss alsóneműt és zoknit kér, amin még rajta van a címke, valamint használaton kívüli piperecikkeket, köztük egy vadonatúj fogkefét és egy tubus fogkrémet. A nap végén kidob mindent, amit használt, és elvárja, hogy másnap reggelre álljon rendelkezésre mindenből egy új darab.


Tom Cruise

Forrás: UIP-Duna Film

 

Az akciósztár nagyon megválogatja, hogy milyen alsóneműt visel, amikor a forgatásokon kaszkadőrmutatványt hajt végre. Cruise megköveteli, hogy a ruharészleg körülbelül 50 darab egyedi készítésű, rugalmas, puha anyagból készült G-string tangát tároljon a számára. Egy forrás a Daily Starnak elmondta, hogy Cruise azért részesíti előnyben ezt az alsóneműt a mutatványokhoz, mert nagyfokú "kényelmet és rugalmasságot" biztosít számára.

Cruise a szerződéseiben azt is kiköti, hogy a képmását nem lehet felhasználni akciófigurák gyártásához, ezért nem fogunk soha Ethan Hunt-figurát látni a játékboltok polcain. Cruise azt is megtiltotta, hogy a filmjei alapján készült videójátékokban is felhasználják a képmását.

Via: Looper