A fiatal Jodie Fosternek is felajánlották Leia hercegnő szerepét

A színésznő viszont már elígérkezett egy Disney-filmbe, így nem került be az 1977-es Csillagok háborújába.

Jodie Foster a napokban megerősítette a neten keringő pletykákat, miszerint a '70-es években felajánlották neki az 1977-es Csillagok háborúja egyik ikonikus szerepét: Leia hercegnő karakterét. Az Oscar-díjas színésznő az NBC-n futó Tonight Showban mesélte Jimmy Fallon műsorvezetőnek, hogyan szalasztotta el a nagy lehetőséget:

Igen, felajánlották. Egy fiatalabb Leia hercegnőt akartak, de én éppen egy Disney-filmben játszottam, és nem akartam visszalépni ettől a Disney-filmtől, mert már leszerződtem velük. De elképesztő munkát végeztek [George Lucasék]. Nem tudom, én mennyire lettem volna jó.

Jodie Foster a hercegnő híres kakaóscsiga frizurájával is viccelődött (az ananász haj kifejezést egyébként már itthon is egyre többen használják, így néz ki egy ilyen frizura):

Lehet, hogy más lett volna a hajam. Talán ananász frizurám lett volna.
Forrás: Travis P Ball / Getty Images for SXSW

 

Jodie Foster szerepeltetése egyébként jelentősen megváltoztatta volna a Csillagok háborúja sztoriját, hiszen a színésznő mindössze 13-14 éves lett volna az eredeti a forgatás idején, és 15 akkor, amikor a filmet végül 1977-ben bemutatták. Leia hercegnő szerepét végül ugyebár nem ő, hanem Carrie Fisher kapta meg, aki 19 éves volt a forgatás idején.

Bár Foster nem árulta el az interjúban, hogy mi volt az a Disney-film, amihez már szerződés kötötte, valószínűleg az 1976-ban bemutatott Freaky Friday című vígjáték, ami nálunk Bolondos péntek és Kelekótya péntek címen is ismert.

(via The Hollywood Reporter)