A Hófehérkében igazából a királyfi a rosszfiú?

Kristen Bell, a Jégvarázs és a Veronica Mars sztárja legalábbis így gondolja.

A színésznő hiába a Jégvarázs Anna hercegnőjének a szinkronhangja, azért elég kritikus a hozzáállása a tündérmesékhez. A sztár és férje, a szintén színész Dax Shepard két kislányt nevelnek, és van, hogy Bell elrettentő példaként használja a számukra felolvasott meséket, köztük például a Hófehérkét.

A Parents magazin interjújában a színésznő elárulta, hogy a Grimm-mese karaktereinek nem feltétlenül jó választásait szokta tanmeseként alkalmazni az ötéves Lincoln és a négyéves Delta esetében. „Amikor felnézek a mesekönyvből, látom, hogy dolgozik az agyuk. Én pedig, ahányszor csak becsukjuk a Hófehérkét, rájuk nézek, és megkérdem:

nem tartjátok különösnek, hogy Hófehérke nem kérdezi meg az öreg boszorkától, hogy miért kellene megennie azt az almát?

Vagy hogy honnan van egyáltalán az az alma?” – mesélte Bell.

Forrás: Slaven Vlasic / Getty Images

 

„Én sosem fogadnék el ételt egy idegentől. Ti sem, igaz? És mikor a lányok azt felelik, hogy ők sem, akkor úgy érzem, valamit jól csináltam” – tette hozzá a sztár, akire a jelek szerint nagy hatással volt a #MeToo mozgalom, hiszen a mese happy endjét sem tartja megnyugtatónak.

„Szerintetek nem furcsa, hogy a királyfi az engedélye nélkül csókolja meg Hófehérkét? Nem szabad csak úgy megcsókolni valakit, miközben épp alszik!” – tanítja Kristen Bell a lányainak. Hiszen sosem lehet elég korán elkezdeni a kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális aktusról szóló felvilágosítást.


(via The Hollywood Reporter)