A Szemtől szemben rendezője szerint a nézők belefáradtak a szuperhősökbe

Épp ezért szeretne a 80 éves Michael Mann egy Szemtől szemben 2. filmet. Regényben ugyanis már megírta a sztorit, és bestseller lett belőle.

Michael Mann már a Miami Vice tévésorozat producereként (majd később a moziverzió rendezőjeként) és a híres sorozatgyilkos, Hannibal Lecter első mozifilmjével, az 1986-os Az embervadásszal örökre beleírta magát a popkultúrába - és akkor még meg sem említettük a többi kultfilmjét, Az utolsó mohikánt, a Szemtől szembent vagy a Collateral - A halál zálogát. A 80 éves rendezőzseni idén a Ferrarival tért vissza Hollywood élvonalába, ami egy izgalmas és erőteljes életrajzi dráma az autóipar úttörőjéről, Enzo Ferrariról (akit a filmben Adam Driver alakít).

 

Adam Driver és Michael Mann a Ferrari díszbemutatóján, a 2023-as Velencei Filmfesztiválon (forrás: Maria Moratti/Getty Images

 

Azonban még a híres sportautógyárosnál is jobban izgatja az embereket Mann tavaly megjelent, Meg Gardinerrel közösen írt Heat 2 című bestsellere, amely egyszerre előzménye és folytatása az 1995-ös Szemtől szembennek, és a fél világ azt várja, hogy mikor készül belőle végre mozifilm. A rendező nemrégiben így nyilatkozott erről:

A Szemtől szemben egy jól csengő márkanév. És van néhány kutatás, amit az iparágon belül végeztem, melyek szerint az emberek kezdenek belefáradni a szuperhősfilmekbe, és egyre inkább az olyan filmek iránt érdeklődnek, mint a Szemtől szemben. Az elmúlt 20 évben biztosan vezette a Warner Brothers filmkölcsönzési listáját, amire akkor jöttünk rá, amikor megírtam a Heat 2 regényt. Az első héten, amikor megjelent, azonnal első számú New York Times bestseller lett.

Adam Driver maga is megerősítette, hogy már beszélt Michael Mann-nal arról, hogy esetleg eljátszaná a fiatal McCauley-t, azt a karaktert, akit Robert De Niro alakított az eredeti filmben.

Egy szempillantás alatt elvállalnám!

(via NME.com)