Amikor utoljára látta Lisa Marie Presley-t a lánya

Elvis unokája, Riley Keough mesélt arról is, hogyan egyezett meg az örökségről nagymamájával, Priscilla Presley-vel.

Idén januárban, 54 éves korában elhunyt Elvis Presley egyetlen lánya, Lisa Marie Presley. A haláleset mindössze két nappal azután történt, hogy Lisa Marie Presley és édesanyja, Priscilla Presley együtt jelentek meg a 80. Golden Globe-gálán Austin Butlerrel, aki Baz Luhrmann Elvis-filmjének főszereplőjeként nyerte el a legjobb színésznek járó díjat.

Az elhunyt énekesnő legidősebb lánya, a 34 éves Riley Keough most a Vanity Fairrel osztotta meg utolsó emlékeit az édesanyjáról. A színésznő elmondta, hogy utoljára januárban, egy nappal a Golden Globe-gála után, Baz Luhrmann Elvis-filmjének partiján töltött időt Presley-vel.

"Együtt vacsoráztunk. Akkor láttam őt utoljára. Emlékszem, arra gondoltam, milyen gyönyörűen néz ki, és ez volt a legerősebb emlékem a vacsoráról".

Keough bátyja, Benjamin 2020-ban, 27 évesen halt meg, és a színésznő mindkét családi tragédia után "nagy fájdalmakon ment keresztül".

Forrás: Jon Kopaloff/Getty Images

 

Meghalt bennem valami, és úgy éreztem, hogy a szívem szétrobbant"

- mondta, hozzátéve, hogy a megpróbáltatások meg is erősítették.

Édesanyja örökségét úgy foglalta össze, hogy "igazán egyedülálló" személyiségnek nevezte, aki egyszerre volt erős és minden körülmények között teljesen önmaga.

"Nagyon erőteljes jelenléte volt, rendkívül szeretetteljes és rendkívül hűséges, és egyfajta nőstény oroszlán - egy vad nő, és egy igazán csodálatos anya. Ő volt a legjobb anya."

A gyász feldolgozásában segített Elvis unokájának, hogy a karrierjére koncentrált. "Idegesít, amikor az emberek azt mondják, hogy a boldogság egy választás. De abban a pillanatban valóban úgy éreztem, hogy rajtam áll, hogy feladom, és hagyom, hogy ez az esemény a padlóra küldjön, vagy van bátorságom feldolgozni. Elkezdtem megpróbálni átvészelni, és nem hagytam, hogy kiüssön."

A színésznő kitért a nagymamájával, Priscilla Presley-vel nemrégiben kötött egyezségére is néhai édesanyja hagyatékával kapcsolatban. A Vanity Fair szerint Keough beleegyezett, hogy 1 millió dollárt fizet nagymamájának, valamint 400 ezer dollár jogi költséget, hogy ő maradhasson egyedüli kedvezményezettje a hagyatéknak, amely Elvis Presley történelmi otthonát, Gracelandet, valamint az Elvis Presley Enterprises-t is magában foglalja.

Családja, barátai és rajongói is elbúcsúztatták Lisa Marie Presley-t

A temetés Gracelandben zajlott, ahol Lisa édesanyja, Priscilla Presley, és zenésztársa, Axl Rose is jelen volt.

A temetésről

 

A megoldandó jogi helyzet Keough szerint nem árnyékolta be a családi kapcsolatokat. Így mesélt az újságnak a nagymamájáról, akit a magyar nézők főleg a Csupasz pisztoly-filmekből és a Ford Fairlane kalandjaiból ismerhetnek.

"Ő egy gyönyörű nő, és hatalmas része volt nagyapám örökségének gondozásában és Gracelandnek a létrehozásában. Ez nagyon fontos számára. Elvis volt élete szerelme. Bármi, ami a sajtóban ennek ellenkezőjét sugallja, elszomorít, mert végső soron ő csak szeretni és védeni akarja Gracelandet, a Presley családot és az örökséget. Ez az egész élete."

Keough azonban elismerte, hogy az üzleti és családi ügyek összemosása számukra is furcsa volt.

Ezek a dolgok korábban soha nem voltak részei a kapcsolatunknak. Ő csak a nagymamám volt."

via: EW