Az megvan, hogy nem is Beri Aryt halljuk a Szerelem első vérigben?

A színész hangját lecserélték az utómunkák során.

Nem gyakran esik meg, hogy egy filmben valakit utószinkronizáljanak, de nem is ördögtől való a dolog. Arnold Schwarzenegger, Andie MacDowell, Mel Gibson és Laurence Olivier hangját is lecserélték már az utómunkálatok során. Erről szóló összeállításunkat itt olvashatjátok.

Most viszont az derült ki, hogy a nyolcvanas évek egyik kultikus magyar filmjének főszereplőjét se a saját hangján hallhatjuk.

A Szerelem első vérig Fügéjét ugyanis Beri Ary, vagyis Berencsi Attila alakítja, viszont egy másik színész, Epres Attila hangján szólal meg.

Erről maga Epres írt Kovács Gellért Filmszerész egyik posztja alá, aki a Facebook-oldalán külön bejegyzésben tette közzé a kommentet.

A filmben Epres is játszik, ő alakítja Gyulát, ezért az ő hangját is valaki más adja, a színész emlékei szerint Seress Zoltán hangján szólal meg. Epres amúgy kiemeli, hogy ez

nem egyedi eset, az amatőr szereplőket gyakran utószinkronizálták,

és mivel Berencsi nem volt képzett színész, viszont sok szövege volt, itt is ehhez a módszerhez nyúltak. A 2002-es folytatásban (Szerelem utolsó vérig) viszont Berencsi már saját hangján szólal meg.