Börtön vár a férfira, aki elfelejtette visszavinni a tékába a Ted dvd-t

Még 2014-ben vette ki a filmet. Ha nem fizeti ki a 218 dolláros büntetést, megy a kóterba.

Hihetetlen sztoriról számolt be a KRON4 News és a Movieweb! A XXI. században, amikor a régebbi mozifilmek már nemcsak a torrentoldalakon vannak fenn, de az online stream szolgáltatók videotárában is meg lehet nézni, sőt, pár dollárért dvd-n is megvehető bármelyik film, jön egy fickó (bizonyos Lonnie Perry az oklahomai Tulsából), munkából hazafelé menet kikölcsönzi a tékából Mark Wahlberg füvezős plüssmacis prosztóvígjátékát, a Tedet, aztán elfelejti visszavinni. És mivel mindez 2014-ben történt, bírósági ügy lett belőle.

Lonnie Perry nagyjából 5 dollárért kölcsönözte ki négy éve a filmet, csakhogy megfeledkezett róla, és most egészen odáig fajult az ügy a tulsai bíróságon, hogy börtönbe kell mennie, ha nem perkál ki 218 dollárt (nagyjából 59 ezer forintot). Ez az összeg úgy jött ki, hogy 19 dollárra árazta be a bíróság magát a dvd-t, 25 dollárban állapította meg a videokölcsönző anyagi kárát, a 174 dollár pedig a bíróságnak folyósítandó perköltség. Utóbbi azért lett ilyen magas, mert a bíró ezzel akarta nyomatékosítani, hogy a kikölcsönzött dolgokat igenis vissza kell vinni. Ha Perry nem fizet, megy a börtönbe.

Ezzel az ítélettel valószínűleg a Ted lett a mozgóképtörténelem legdrágábban megnézett filmje. Maga Lonnie Perry úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a jogszerűtlen eltulajdonítást nem vitatja, sőt, nagyon bánja, viszont az ezért kapott büntetést aránytalannak érzi, ezért valószínűleg hallani fogunk még erről az ügyről később is.