Daniel Radcliffe szereti a gyűrődést

Nemrég ördögi szarvakkal, majd sokféleképp hasznosítható vízihullaként láthattuk az egykori Harry Pottert, most az Amazonas mentén éli túl mindazt, amit a természet bevet ellene a Jungle címen futó film első előzetesében.

Jungle Daniel Radcliffe

Az ember, aki mindent tudott című őrült vígjátékban folyton fingó, mindenre felhasználható vizihullát játszott nemrég, és most sincsen jobb állapotban Daniel Radcliffe, és le a kalappal az egykori tinivarázsló előtt, hogy ennyi mindent bevállal. A nagyrészt eredeti helyszíneken forgatott Jungle egy izraeli utazó, Yossi Ghinsberg nagyrészt valós kalandjait meséli el a bolíviai dzsungelben, ahol magára hagyva elképesztő körülmények között, mindenféle felszerelés nélkül három hetet töltött el. A most kijött előzetes is időnként hátborzongató módon illusztrálja, miken ment át hősünk – és azt is sejteti, mekkora baromság volt egyáltalán útra kelnie.

A világutazó Yossi négy társával indult útnak az Amazonas mentén egy teljesen feltérképezetlen területen, hogy aranyat találjanak, bár a bennszülöttek figyelmeztették őket, hogy mennyire veszélyes az út. Vezetőjük, egy titokzatos osztrák férfi rendre azt bizonygatta, a dzsungel majd megmutatja, kit milyen fából faragtak, és bizonyos értelemben igaza is volt. A társaság tagjai elszakadtak egymástól, volt, akit sosem láttak újra, szpojlerezés lenne elárulni, kit, de nyilván nem a kalandjait később megíró főhősről van szó, aki egy vízesésen lezuhanva teljesen egyedül találta magát. Gyakran teljes delíriumban töltötte a következő három hetet, részben amiatt, amit kénytelen volt megenni, részben a legyengültségtől, de túlélte.

Jungle

Ghinsberg kalandjaiból – amiket ugyebár csak ő maga tud igazolni, tehát vagy így vagy úgy történtek meg – a horrorguru Greg McLean (Wolf Creek) készített filmet, aki a The Belko Experimenttel idén már előrukkolt egy sikersztorival. Daniel Radcliffe mellett Thomas Kretschmann kapott még fontos szerepet, ő a baráti társaságot az arany ígéretével a dzsungelbe vezető osztrák, és remélhetőleg arra is választ ad a film, miként lehet négy felnőtt férfi annyira ostoba, hogy egy ilyen gyanús és valószínűtlen ajánlatért kockára tegyék az életüket. Radcliffe mindenesetre remekül tud szenvedni, azt meg kell hagyni, és a dzsungel is kellőképpen fenyegető, mégis gyönyörű. A Jungle a most induló Melbourne-i Filmfesztiválon debütál, erre az alkalomra hozták ki az előzetest is, de a forgalmazásról még nincs hír.

Jungle