David Bowie is hatott Cillian Murphy Oppenheimerére

A színész elárulta azt is, hogy szívesen lenne Ken a Barbie folytatásában.

Egy MTV Moviesnak adott interjúban (amit még a színészsztrájk előtt vettek fel) Cillian Murphy elárulta, hogy az Oppenheimer címszerepében a ruhatárát részben az ikonikus zenész, David Bowie ihlette.

Murphy különösen a zenész „sovány fehér herceg” (Thin White Duke) korszakából és színpadi személyiségéből merített ihletet, amikor megformálta J. Robert Oppenheimert, az atombomba atyját.

A színész elmondása szerint nagyon szorosan együttműködtek a jelmeztervezőkkel a ruhák kialakításánál.

"Főleg a sziluettjét akartam eltalálni. Nagyon törékeny volt, nagyon-nagyon karcsú, és azt akartam, hogy ez a sziluett megfelelő legyen".

A produkciós csapat a legkülönfélébb forrásokból merített, maga a rendező, Christopher Nolan küldött felvételeket a színésznek Bowie karrierjének bizonyos időszakairól, mint például a „sovány fehér hercegről”, amit a zenész az 1975-ös Young Americans, illetve  Station To Station (1976) idején alakított ki. A figurát Bowie első filmszerepéről, az ebben az évben bemutatott A földre pottyant férfi (The Man Who Fell to Earth) címszereplőjéről mintázta.

A jelmeztervezők egész konkrétan Oppenheimer nadrágjainak megtervezésekor merítettek ihletet Bowie óriási, hosszú szabású nadrágjaiból.

Egy másik interjúban Murphyt az Oppenheimerrel egy napon debütáló Barbie-filmről, illetve a lehetséges folytatásáról is kérdezték.

Játszanék-e Kent a Barbie 2-ben? Persze, igen. Olvassuk el a forgatókönyvet. Beszélgessünk róla. Alig várom, hogy lássam a filmet."

via: Far Out Magazine / Screenrant