Elárulta Michael Caine, melyik filmjét bánta meg a legjobban

Már akkor gyanút fogott, amikor a forgatáson lesz*rták a méhek.

A brit színészlegenda, Michael Caine, aki októberben jelentette be a visszavonulását, hét évtizednyi pályafutása alatt 160 filmben szerepelt. Egy Rolling Stone-nak adott 2019-es interjújában válaszolt arra a kérdésre is, hogy melyiket bánta meg a legjobban.

Az 1978-as Rajzásról van szó, az Irwin Allen által rendezett katasztrófafilmről, amelyben Caine alakítja azt az entomológust, aki a Fehér Ház megbízásából próbál szembeszállni a Brazíliából érkező gyilkos darazsakkal.

És hogy miért mondott rá igent? A forgatókönyvet el sem olvasta, mert amikor megkérdezte, hogy ki játszik még a filmben, olyan komoly sztárlistát kapott (Henry Fonda, Olivia de Havilland, Jose Ferrer), hogy egyből igent mondott. Már a forgatáson voltak baljós előjelek.

Egy nap épp beszélgettünk, miközben rajzottak felettünk az igazi méhek, és hirtelen észrevettük, hogy az ingeinken apró fekete pöttyök vannak. A méhek ránk szartak. És így jött ki az első kritika, csak akkor még nem tudtuk, hogy ez az."

Caine az interjúban mesélt arról is, hogy fiatalon nagyon pokoli időszakon ment át. Húszévesen hagyta ott a hadsereget, és azonnal belebetegedett a maláriába, amit Koreában kapott el. Ekkor tanulta meg, hogy

ha a poklok poklát éled is át, menj tovább.”

Via: Far Out Magazine