Elképesztő reklámvideóban ég, ugrál és harcol az Assassin's Creed sztárkaszkadőre!

Ha Damien Walterst tennék bele minden reklámba, egyet sem tekernénk át soha!

Őrületesen jó reklámfilmet forgatott a Honda támogatásával korunk egyik legmenőbb kaszkadőre, Damien Walters az All 4 tévécsatornának. Ha minden reklám ilyen ütős lenne, azok közül, amiket a Youtube-videók előtt kötelező megnéznünk, akkor valószínűleg senki sem tekerné át ezeket!

Forrás: All 4

A látványos szpotban Walters egy kis ízelítőt ad a professzionális kaszkadőrmunkák eddigi 90 évéből. Felidézi többek között minden hollywoodi kaszkadőr öregapját, Yakima Canuttot, aki már a '30-as évek westernjeiben és Zorro-filmjeiben is színészek heylett verekedett, szőrén ülte meg a lovat, vagy épp áthúzatta magát egy száguldó postakocsi alatt. De az Indiana Jones-filmek kaszkadőre, Terry Leonard is feltűnik egy kalaplengetés erejéig, aki Canutt trükkjeit a Frigyládában is bemutatta, csak postakocsi helyett a tunéziai sivatagban robogó náci teherautóval!

Érdekesség, hogy a 34 éves brit sztárkaszkadőr pont Magyarországon kezdte el űzni ezt a veszélyes szakmát, a Hellboy 2 forgatásán, miután a filmekre nyergelt át a sikeres atlétikai karrierje után. Tehetségével és kitartásával azonnal a legjobbak közé került, és sorra kapta a meghívásokat a Ha/ver, az Amerika kapitány, a Sherlock Holmes, a Skyfall és az Assassin's Creed stábjába. És közben Magarországra is többször visszajött: ugrált és vívott A sas és a 47 ronin kaszkadőrcsapatában.

Walters neve nemrég bejárta az egész világsajtót: ő volt ugyanis az a kaszkadőr, aki rekordmagasságból ugrott le egy toronydaruról Michael Fassbender dublőreként az Assassin's Creed forgatásán. Az elmúlt 35 évben senki sem vállalkozott még akkora őrültségre, hogy 125 láb, azaz 38 méter magasságból, biztosítókötél nélkül szaltózzon bele egy hatalmas légzsákba (pont ahogyan a videojáték főhőse is tette, csak ő szénaboglyákban landolt).