Ennek biztos minden Star Wars-rajongó örülni fog

Új kreatív vezetőt neveztek ki a Lucasfilm élére: nem mást, mint a Star Wars-veterán Dave Filonit, egyebek mellett az Ahsoka kreátorát.

„A múltban nagyon sok projektben vettem részt (a Lucasfilmen belül – a szerk.), most kiderül, hogy ezalatt vajon jó irányba fejlődtem-e” – nyilatkozta a Vanity Fairnek Filoni, aki a jövőben a Disney részeként működő stúdió berkeiben fogja egyengetni az eztán készülő Star Wars-produkciók útját.

„Nem fogom megmondani az embereknek, hogy mit csináljanak, hanem abban fogom segíteni őket, hogy a lehető legjobban meséljék el azt a sztorit, amit el akarnak mesélni.

Én leszek a segítség a galaxisban, kicsit úgy, mintha egy jeditanács része lennék”

– tette hozzá.

Filoni ennek során szoros együttműködésben fog dolgozni a Lucasfilmet irányító főfőnökkel, Kathleen Kennedyvel és Carrie Beck fejlesztési igazgatóval. A szakember kinevezése a kreatív osztály legfőbb döntéshozójává egyébként minden bizonnyal azért történt, mert

a Star Wars-univerzum mögött álló cégbirodalom az utóbbi időben nehéz helyzetbe került.

 

Filoni az Ahsokát megformáló Rosario Dawsonnal. Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images for Disney


Miközben a kisképernyőn, azaz a Disney+ nevű streamingszolgáltató felületén nagyon jól mennek az élőszereplős Star Wars-sorozatok (nemcsak kritikai és közönségsikert, de rengeteg új előfizetőt is hozva a cégnek), addig a nagyjátékfilmes folytatások piacán megrekedtek, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy 2019, azaz a Skywalker kora óta nem jöttek ki új mozival.

Sokak szemében egyébként Dave Filoni George Lucas szellemi örökségének a letéteményese. A szakember két évtizede dolgozik a Lucasfilm berkeiben: eleinte az animációs részlegen (lásd A klónok háborúját vagy a Star Wars: Lázadók című sorozatot), majd olyan élőszereplős szériákon, mint A mandalóri vagy az Ahsoka, amelynek ő maga volt a kreátora.

És hamarosan még ennél is jobban tele lesz munkával, hiszen a hírek szerint

ő készíti a következő Star Wars-nagyfilmet, az 1983-as A Jedi visszatért a 2015-ös Az ébredő Erővel összekötő folytatást, amelyben számos karakter feltűnik az élőszereplős Disney+-sorozatokból is.


(via The Hollywood Reporter)