Eredetileg máshogy hívták volna James Bondot

Izgalmasabb keresztneve lett volna kedvenc 007-es ügynökünknek.

Nicholas Shakespeare könyvet írt a Bond-regények szerzőjéről, Ian Flemingről ("Ian Fleming: The Complete Man"), és a kutatómunka során hozzáférést kapott az író régi irataihoz. Így derült ki, hogy

az MI6 szuperkémjét, James Bondot majdnem Rodney-nak hívták.

Kiderült az is, hogy Rodney Bond egy valós személy volt, aki 1941-ben megmentette Fleming testvérének, Peternek az életét. A brit hadsereg 1971-ben elhunyt alezredese a második világháború idején Görögországban volt kiképzési küldetésen. Amikor Németország megszállta Athént, Peter megpróbált elmenekülni barátaival, Nancy és Harold Cacciával és 70 emberrel a brit nagykövetségről, de egy robbanás következtében súlyosan megsérült.

Cacciáék lánya, Clarissa, aki velük együtt menekült, így emlékezett vissza: "Peter és apa Morse-üzenetet küldött Krétára, hogy megkérdezze, hajlandó-e valaki visszajönni az ellenség által megszállt területre, és kihozni minket".

Az üzenetet a Titkos Hírszerző Szolgálat egyik tisztje, Rodney Clarence Mortimer Bond hadnagy fogadta, válaszolt a hívásra, és a német támadásokkal dacolva hősiesen kimentette a csoportot halászhajóval.

Évekkel később Harold mesélt Clarissának egy 1957-es beszélgetésről Ian és Peter között, amire azután került sor, hogy Ian befejezte a Dr. No-t, a 12 Bond-regénye közül az elsőt.

"Peter, írtam egy rohadt jó thrillert, de nem tudok nevet adni a hősömnek" - mondta Ian.

Peter így válaszolt:

Próbáld ki Bondot."

Ez az új információ azért is meglepő, mert az 1964-ben elhunyt Ian Fleming korábbi interjúiban azt mondta, hogy a James Bond nevet egy amerikai madárszakértőtől kölcsönözte.

Via: Nypost