Ez a tragikus igaz történet Zac Efron közelgő pankrátorfilmje mögött

A magyar mozik 2024. március 21-én mutatják be a Vaskarom című filmet, ami az elképesztően sikeres Von Erich pankrátorcsaládról szól. A hihetetlen népszerűség mögött azonban szívbe markoló tragédiák húzódnak.

A texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt: megszállottan dolgozott azon, hogy fiai átvegyék tőle a birodalmat. Kevint, Kerryt, Davidet és Mike-ot egyaránt abban a szellemben nevelte, hogy ha ők lesznek a legerősebbek, legkeményebbek, akkor semmi sem árthat nekik.

A kemény nevelés pedig elérte a célját, és a nyolcvanas években a Von Erich család nemcsak megreformálta a pankráció világát, de olyan hihetetlen népszerűségre tettek szert, mint a filmsztárok.

A ringen kívül azonban a családtagoknak olyan súlyos csapásokkal kellett megküzdeniük, hogy el is nevezték az őket sújtó tragédiákat „Von Erich-átok”-nak.


Amikor ugyanis a patriarcha Fritz Von Erich (valódi, születési nevén Jack Adkisson) 1997-ben rákban meghalt,

addigra hat fia közül öt már szintén nem volt életben.

Az elsőszülött Jack Jr.-t egy tragikus baleset következtében már hatévesen elveszítették, 1959-ben, David pedig 25 évesen hunyt el 1984-ben bélgyulladás következtében. Őt követte Mike, Chris és Kerry, akik mindannyian öngyilkosságot követtek el – Mike 1987-ben 23, Chris 1991-ben 21, Kerry 1993-ban 33 évesen.

A család utolsó túlélője, Kevin Von Erich azzal a kikötéssel adott engedélyt Sean Durkin forgatókönyvíró-rendezőnek az életükről és karrierjükről szóló alkotás leforgatására,

ha abban az elképesztő fordulatok mellett azt is hangsúlyosan ábrázolja, hogy mennyire szerették egymást a testvéreivel.

Durkin ezt a feltételt természetesen minden további nélkül tudta vállalni.


„Ezek után már feltételek nélkül megbíztam benne. Később pedig örömmel vettem észre, hogy a filmben konkrétan is elhangzanak bizonyos dolgok Zac Efron (ő magát Kevint játssza – a szerk.) vagy Harris Dickinson (David) szájából, amiket annak idején beszéltünk,

és egészen olyan érzésem van, mintha Davidet hallgatnám”

– dicsérte a filmet Kevin Von Erich. Néhány változtatásra persze szükség volt: emiatt maradt ki például teljesen a filmből a legfiatalabb fiú, Chris, mivel ha az ő figuráját és történetét is beveszik a műbe, az nagyon megnyújtotta volna a játékidőt.

Akit pedig a hátborzongató részletek is érdekelnek, azok számára íme a halálesetek részletesebb ismertetése: Fritz Von Erich tüdőrákban szenvedett, ami később átterjedt az agyára, és végül ez okozta a halálát; Jack Jr.-t áramütés érte, minek következtében arccal előre beleesett egy pocsolyába, és megfulladt; David éppen Tokióban turnézott, ahol akut bélgyulladást állapítottak meg halála okaként, ám egyesek szerint szívrohamot kapott, mások pedig meg voltak róla győződve, hogy drogtúladagolás miatt hunyt el. A három öngyilkosságot szerencsére nem részletezi az Independent cikke.

 

Korábbi cikkünk a témában

Zac Efron alaposan kipattintotta magát az új filmjéhez – ELŐZETES

A színész egy pankrátort alakít az életrajzi drámában.

Tovább


A sok haláleset ellenére egyébként

szerencsére nem tűnt el a Von Erich család a pankráció világából.

A hagyományokat Kerry lánya, Lacey és Kevin fiai, Marshall és Ross vitték tovább: míg előbbi 2010-ben visszavonult, utóbbiak a mai napig aktív versenyzők.


(via Independent)

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.