Hatalmasat bukott Hugh Jackman új filmje

Új múlt című romantikus sci-fije, a Westworld alkotójaként ismert Lisa Joy bemutatkozó rendezése minden idők egyik legnagyobb buktája lett.

A posztapokaliptikus közegben játszódó alkotás bemutatkozó hétvégéjén mindössze 2 millió dolláros bevételt ért el az észak-amerikai mozikban – ami még csúnyábban hangzik, ha hozzátesszük, hogy a látványos produkciót nem kevesebb mint 3265 vásznon vetítették, és 65 millió dolláros büdzséből készült.

Utóbbi adat azt jelenti, hogy 130 millió dolláros jegybevételt kellene elérnie, hogy nyereséges legyen, hiszen a készítés költségeihez még a majdnem ugyanannyi kiadást jelentő reklámköltségek is hozzájönnek. Nem tudni, hogy hozzájárult-e a katasztrofális eredményhez, de a Warner Bros. a mozik mellett streamelős platformján, az HBO Maxon is bemutatta a filmet.


A 2 milliós nyitó hétvégi bevétel minden idők egyik legrosszabb box office-eredménye, amit olyan film produkált, amit széles körben forgalmaztak. Beszédes tény, hogy számos film még a pandémia tetőzésének idején is jobban nyitott, mint az Új múlt. És a Jackman-mozit sajnos nem csak a közönség utálta: a kritikákat összegző Rotten Tomatoes oldalán 38 százalékon áll, 131 kritika alapján.

A 2021-es egyébként nem túl jó éve a stúdiónak, hiszen korábban olyan filmjeik buktak már meg, mint a nálunk csak DVD-n bemutatott Ördög a részletekben vagy az Akik az életemre törnek című Angelina Jolie-thriller, amelyeket szintén online is meg lehetett nézni a premier idején – így úgy tűnik, a szimultán taktika nem annyira jön be a Warner Bros.-nak.


(via The Independent)